Wanneer het beste waxen

Regelmatig krijgen wij in ons huidinstituut de vraag, wat is nou het verschil tussen waxen en harsen? Eigenlijk is geen enkel verschil tussen harsen en waxen. Harsen is het Nederlandse woord voor ontharen en waxen is het Engelse woord voor ontharen. Er wordt wel eens gedacht dat harsen met strips wordt gedaan en wax hard wordt en zonder strips verwijderd wordt. Dat zijn alleen de verschillen tussen de diverse wasproducten.

Wat zijn de voordelen van waxen in plaats van scheren?

Door bepaalde lichaamsdelen te laten waxen, worden de haartjes in zijn geheel dus inclusief haarzakje verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes langer weg en zal je na 3 tot 5 weken terug komen omdat de haartjes weer teruggegroeid zijn. De haartjes die terug groeien zijn vele malen zachter dan dat je normaal gesproken zou scheren. Door scheren verwijder je de haartjes niet in het geheel maar je breekt ze af. Hierdoor komen de haartjes veel sneller terug. De haartjes die terug komen zijn stugger, harder en dikker. Als je waxt zal je ervaren dat de haartjes die terug komen, zachter zijn en dat er minder haartjes komen. Nog een voordeel van waxen is dat je ook direct de dode huidcellen meeneemt, waardoor je een gladdere huid zal ervaren.

Met welke soort wax werken wij?

Wij werken met 2 soorten wax: filmwax en rollers. Bij rollers hebben we ook strips nodig, omdat de wax in rollers zacht blijft. De strips brengen we aan op de zachte wax en trekken daarna tegen de haargroeirichting in de strips met wax van het lichaamsdeel af. Met filmwax wordt de wax aangebracht met een spatel, de wax wordt hard en trekken we dan zonder strip tegen de haarrichting van de huid af. Doordat deze wax niet aan de huid hecht maar alleen aan de haartjes wordt deze techniek vaak prettiger ervaren.

Doet waxen pijn?

Waxen is niet pijnloos, maar persoonlijk vind ik het niet erg pijnlijk. Soms adviseren we wel eens om een Paracetamol 30 tot 60 min. voor de behandeling in te nemen. Dat maakt de behandeling iets aangenamer. Het ligt ook aan de haarlengte, hoe langer de haren zijn hoe pijnlijker het waxen is. Voor een waxbehandeling is het aan te raden met een haarlengte van 2mm tot 5mm te komen. Dit is de minst pijnlijke lengte voor waxen. Zijn de haren veel langer, dan adviseren wij altijd om 14 dagen voor de waxbehandeling de scheren. Zo weet je zeker dat de haren niet te lang zijn.

Hygiene is altijd belangrijk

Alles wat contact maakt met onze cliƫnten gebruiken we maar 1x. Dus een spatel waar we de wax mee aanbrengen wordt direct na het aanbrengen weggegooid (no double dipping). Onze medewerkers werken altijd met handschoenen aan en bij elke klant wordt het papier vervangen dat onder de client ligt.

Welke lichaamsdelen kunnen er allemaal gewaxt worden?

Overal waar haar groeit zou je kunnen waxen. Het is niet op elke plek aan te raden, maar het zou in theorie kunnen. De meeste lichaamsdelen die wij waxen zijn de oksels, benen, rug, armen, borst, gelaat en bikinilijn.

Hoelang voor mijn vakantie is een afspraak aan te raden?

Kom je voor het eerst waxen? Dan is het aan te raden om een week of 8 voor je op vakantie gaat je eerste afspraak in te plannen. Vlak voor je op vakantie gaat kom je nog 1 of 2 keer voor een behandeling. Zo ben je verzekerd dat je jouw scheermesje thuis kunt laten tijdens jouw vakantie.

Wanneer kan ik niet gewaxt worden?

Als jij last hebt van wondjes, spataderen op het te waxen gebied (het kan wel maar wij waxen niet over spataderen heen) Is je huid verbrand door zon? Dan mogen wij ook niet waxen op dat gebied. Ben je allergisch voor pleisters? Geef dit aan, dan kunnen wij geen wax gebruiken maar kunnen wij wel Sugaring inzetten. Bij gebruik van Retinol of Roaccuntane kunnen wij helaas geen waxbehandeling uitvoeren. Heb jij diabetes mellitus? Dan mogen wij ook geen waxbehandeling uitvoeren.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voor de behandeling voeren wij een inspectie uit om te kijken of de huid bestemd is voor een waxbehandeling. Zien wij geen dingen waarbij wij niet mogen waxen, dan starten wij met de behandeling. De huid wordt eerst schoon en vetvrij gemaakt. Dan brengen wij poeder aan om donshaartjes zichtbaar te maken en de poeder absorbeert vocht en vet. Daarna brengen wij de wax aan met of de spatel of de rollers. Dit is afhankelijk van het gebied dat gewaxt wordt. Bij de oksel gebruiken we vaak spatelwax (filmwax) en bij de benen rollers. Nadat we het gehele gebied hebben gewaxt maken we de huid schoon met afterwax. Hierin zit een olie om restanten van het waxen te verwijderen en de huid te kalmeren en te koelen.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?