Cryolipolyse

Helaas brengt overtollig vet veel ongemakken en onzekerheden met zich mee. Vetbevriezing biedt hier de ultieme oplossing voor omdat je geen speciaal dieet hoeft aan te houden, en daarnaast geen hersteltijd hebt zoals bijvoorbeeld bij een operatie.

Behandeling

We starten de behandeling met het plaatsen van het antifreeze masker welke even koud is doordat deze is verwerkt met gel. Hierover plaatsen we de behandelkop welke geschikt is voor de gekozen zone. Zodra we op start klikken kan er een licht trekkend gevoel ervaren worden. Dit komt omdat de zone vacua gezogen wordt. Het gebied dat behandelt wordt zal van te voren enkele minuten worden opgewarmd om de vetcellen zo los mogelijk te maken. Hierna zal er gericht gekoeld worden, wat vooral in het begin koud zal aanvoelen. Echter blijkt uit ervaring wel dat dit ongeveer na de eerste 10 minuten van de behandeling zal verdwijnen en voelt het een klein beetje verdoofd aan. Cryolipolyse is voor nagenoeg iedereen geschikt. Uit praktijk blijkt dat zelfs veel sporters er gebruik van maken, omdat dit de enige methode is om plaatselijk vet weg te halen (naast operaties).

Body-wizard cleyo skin experts. oosterhout

Resultaten

Het vet wordt op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd, waardoor het een zeer effectieve manier is voor vetverlies. Dit vetverlies is daardoor dus ook blijvend. Gemiddeld heeft deze behandeling een vetreductie van 22% in de behandelde gebieden. Uit ervaring blijkt dat de meeste klanten na 3 behandelingen tevreden zijn met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze behandelingen ligt een periode van 10 weken. Omdat het lichaam het vet op een natuurlijke manier afvoert, zal het meest optimale resultaat zichtbaar zijn tussen 2 á 4 maanden.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee de behandeling is zeker weten niet pijnlijk. Je hebt even tijd en rust voor jezelf, het enigste wat je hoeft te doen is liggen op een comfortabele wellnessbank. In het begint voel je dat we het vet beginnen op te zuigen, dat kun je even voelen. Maar dat het pijnlijk is, nee absoluut niet. 

Een tip als je komt voor de behandeling neem een fijn boek mee, of zorg dat je telefoon is opgeladen om een leuke podcast te luisteren.

Welke plaatsingen

Het Cryolypolise apparaat welke Cleyo heeft van Medcos oftewel de bodywizard is dé oplossing voor vet verwijdering in gebieden die lastig zijn om aan te pakken met sport of een dieet:

 • buikvet
 • flanken
 • love handles
 • armvet
 • beenvet
 • banana rol, onder de billen
 • BH-vet
 • rugvet
 • onderkin
 • gynaecomastie, mannenborsten

Is het resultaat blijvend

De verwijdering van de vetcellen is blijvend. Het is echter belangrijk om een gezonde en actieve levensstijl te behouden of te hebben om geen nieuwe vetcellen te ontwikkelen. Vaak krijgen we de vraag of het hetzelfde is als liposuctie. Hierop mijn antwoord; Nee, liposuctie is een methode om vet in één keer te verwijderen. Of weg te halen beter gezegd. Cryolipolyse met de body wizard Duo is een extreem goed alternatief om kleinere en of lokale vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en een lange herstelperiode van chirurgische ingrepen, zoals liposuctie of bijvoorbeeld een buikwandcorrectie.

Deze behandeling wordt uitsluitend gedaan in Oosterhout

Na de behandeling

De cryolipolyse behandeling met de Medcos body waard duo is een non invasieve behandeling. Ofwel eenvoudig en snel zonder naalden, operatie of hersteltijd. Zo kun jij direct naar de behandeling van het vet bevriezen je dagelijkse activiteiten weer oppakken zoals je werk of bijvoorbeeld sporten. De behandeling van het vet bevriezen duurt gemiddeld 1 uurtje afhankelijk van je zone. Doordat wij werken met de Duo Wizard, hebben we voor jou een groot voordeel dat we direct meerdere zones kunnen aanpakken. Denk hierbij aan de onderkin, buik, billen, benen of de love handles. Het prettige van deze behandeling is dat je hem snel en simpel kunt inplannen, in bijvoorbeeld jouw lunchpauze, of net dat momentje om er even tussenuit te zijn.

Antifreeze mask

Voor het plaatsen van de behandelkop op de zone welke je hebt gekozen om vet te gaan bevriezen. Starten we eerst met een anti vries masker op de huid te leggen. Dit masker zorgt ervoor dat de huid beschermd is tegen de kou en bevat tevens positieve bestanddelen zoals hyaluronzuur en zit er een vitamine cocktail boost in verwerkt om de huid extra te verzorgen.

Vet bevriezen het alternatief voor liposuctie

Adviezen voor de behandeling

 • Op de dag van de behandeling geen crème of lotion aanbrengen op de te behandelen zone(s).
 • Draag comfortabele kleding voor de afspraak.
 • Het is verstandig van tevoren goed gegeten en gedronken te hebben.
 • Neem iets mee om je bezig te houden, een goed boek bijvoorbeeld.
 •  Hou er rekening mee dat de zones welke behandeld worden op het lichaam onder gel komen te zitten, dit is gewoon uit te wassen. Mocht je het vervelend vinden kun je extra kleding meenemen.
 • Ga voordat u op de bank plaats neemt nog even bij ons naar het toilet. Tijdens de behandeling is dit niet mogelijk.

Wetenschappelijk onderbouwing

Klinisch onderzoek onder honderden patiënten toonde aan dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen.

 

Het cryolipolyseproces is ontdekt door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson, verbonden aan het Wellman Centre for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS), een ziekehuis dat gelieerd is aan Harverd Medical School.

Hun eerste onderzoeken, welke in november 2008 gepubliceerd zijn in het vaktijdschrift Lasers in Surgery an Medicine, toonden aan dat onderhuidse vetcellen van nature gevoeliger zijn voor de effecten van kou en bevriezing dan ander weefsel. Verder onderzoek bevestigde dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurig gedoseerde kou, deze cellen geleidelijk aan kunnen afnemen en verdwijnen. Dit proces is meerder malen onderzocht en bewezen door onderzoekers. In 2012 zijn er verdere ontwikkelingen gekomen over het Vetbevriezen oftewel de cryolipolyse dat dit daadwerkelijk een functionele en effectieve behandeling is voor het verwijderen van vetcellen.

Klinisch onderzoek onder honderden patiënten toonde aan dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie of chirurgische ingreep. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde gebieden. Zo toont aan dat 98% van onze klanten deze behandeling aanraad aan een vriend of vriendin.

Aanvullende onderzoeken door Harvard en andere expertisecentra bevestigen dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurig gedoseerde kou, deze cellen geleidelijk zullen afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt “geïnduceerde apoptose” genoemd.

Reviews van onze klanten

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?