treatments wellness behandelingen
Cleyo Oosterhout

Wellness treatment Ceylon

De tempelgrotten uit het oude Ceylon ruiken naar bloemen, kruiden en wierrook die men al eeuwen brandt. Maar de wat meer verborgen grotten dragen een warmere geur van shea noten, sandelhouten en patchoelli, TREATMENTS heeft deze geuren gecombineerd met fruitbloesem en jasmijn die u meenemen naar het authentieke Ceylon.

Ceylon, tegenwoordig bekend als Sri Lanka, is een exotisch eiland ten zuiden van India vol oude tempels. Van halverwege 17de tot eind 18de eeuw stond het onder bestuur van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). 

In de talloze grot-tempels hadden spirituele bijeenkomsten plaats die geheim werden gehouden voor de kolonisten. Één van de rituelen was de Ceylon Treatment, gebaseerd op de duizenden jaren oude gezondheidsleer Ayurveda die beoogt lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen. Ontdek deze bijzondere behandeling en waan je in het Ceylon van weleer.

Het Ceylon treatment

Deze bestaat uit het reinigen van de rug met een schuimende gel en wordt gevolgd door een massage met verwarmde huidverbeterde olie. Dit doet meer dan de huid hydrateren en de doorbloeding stimuleren, want aan de huidverbeterde olie wordt een losse scrub toegevoegd om dode huidcellen te verwijderen. Hierna volgt een  body masker en als afsluiting is er een geur beleving met een verfrissende body-mist.

50/ 60 minuten €79,-

Wellness treatment Shinshiro

De heuvelachtige streek Shinshiro staat bekend om haar vele rijstterrassen. Een aantal keer per jaar staan de rijstvelden in bloei en vullen de kleine witte bloementjes de lucht met een zoete vanilleachtige geur. Treatments heeft tonka bonen als basisnoot gebruikt, aangevuld met zoete en frisse geuren als ylang ylang, roos en witte lelie om de overweldigende geur van de kleine rijstbloesems uit Japan in haar producten tot leven te laten komen.

In Japan, het land van de rijzende zon, maakt men al sinds mensenheugenis gebruik van natuurlijke warmwaterbronnen, de zogenaamde Onsen. In de steden verrezen op de plek van deze bronnen Sentō, openbare badhuizen, waar gescheiden door een muur zowel mannen als vrouwen in het warme water terecht konden. Tot op de dag van vandaag zijn de Japanners gek op deze vorm van ontspanning. Maar in de streek Shinshiro, waar al zeker 3000 jaar op traditionele wijze rijst tegen de steile berghellingen wordt verbouwd, was in de kleine dorpjes geen plek voor een badhuis.

Het Shinshiro treatment

Deze eeuwenoude, bijzondere wellness-behandeling begint met een uitgebreide lichaamsreiniging zoals gebruikelijk is in een Sentō. Daarop volgt een intensieve massage met warme olie en sutikku om de geest gereed te maken voor een goede nachtrust. Hierna volgt een intensieve scrub en als afsluiting is er een verfrissende body-mist met de subtiele geur van vanille.

50/60 minuten €79,-

Wellness treatment Uyuni

De hooggelegen zoutvlaktes uit Bolivia hebben een frisse maar ziltachtige geur. Treatments heeft deze geur vertaald met verkwikkende topnoten uit eucalyptus en witte munt, met een vleugje limoen. Door lavendel, iris en verschillende houtachtige ondertonen ontstaat een verassende combinatie van warmte en frisheid die u meevoert naar de indrukwekkende sfeer van de Salar de Uyuni.

Op de grens van Bolivia en Peru hoog in de Andes ligt het Titicacameer, met een oppervlakte van 8340 km² het grootste meer van Zuid-Amerika. Het merendeel van ’t water dat via 25 rivieren het meer binnenkomt, verdampt. Maar een deel stroomt via de Desaguadero-rivier naar de zoutvlakte van Uyuni. Daar verdampt het alsnog en blijft er louter zout achter. 

Salar de Uyuni maakte ooit deel uit van het Minchinmeer maar is nu de grootste zoutvlakte ter wereld. Er liggen rotspunten, waarop cactussen van de soort Trichocereus pasacana groeien. En tegen deze cactussen zet zich zout af, dat door de bevolking wordt gebruikt om de spieren te verlichten. 

Het Uyuni Treatment

Begint met het reinigen van de rug door middel van een schuimende gel. Daarop volgt  een massage met een verwarmde Uyuni-bundel op basis van zout, sheabutter, kokos-olie en eucalyptus. Hierna volgt een rugpakking en de behandeling eindigt met een verfrissende body-mist.  

50/60 min €79,-

Wellness treatment Mahayana

Eens per jaar staan de valleien in het Himalaya gebergte slechts een week in bloei. De kleine paarse bloemetjes verspreiden een zoete lenteachtige geur. Treatments heeft deze geur vertaald met onder ander de geur van lila hyacinten en de kruidige ondertonen van musk en sandelhout, die de mystieke lenteachtige geur uit Bhutan weergeven.

Een van de meest intrigerende landen in de Himalaya is het koninkrijk Buthan, door de inwoners zelf Druk Yul (Land van de Draak) genoemd. Buthan ligt hoog in de bergen, ingeklemd tussen China en India, en was lange tijd nauwelijks toegankelijk voor buitenlanders. 

Hierdoor zijn tradities en rituelen behorend bij het tantrische boeddhisme, in de 7de eeuw overgewaaid vanuit Tibet, goed bewaard gebleven. Overal in het land zijn zogenaamde Dzongs te vinden, waar vanaf de 17de eeuw niet alleen het regionaal bestuur en militairen huisden, maar waar tegelijk ook monniken leefden en erediensten in de tempel werden gehouden. Een van de hoofdstromingen binnen het boeddhisme, de mahayana, vormt de basis van onze rugbehandeling.

Het Mahayana treatment

Start als eerste met schuimende gel. Na dit reinigingsritueel volgt massage met een voedzame en beschermende huid-olie en wordt gebruik gemaakt van warme Mani stenen om de spieren te ontspannen. Laat u meevoeren in de eeuwenoude gebruiken van het mystieke Buthan. Ervaar een dieptereiniging van een zeezoute scrub, afsluitend met een lichaamsmasker en de heerlijke geur van bodymist  Mahayana.

50/60 min 79,-

TREATMENTS VOOR THUIS

Treatment producten thuis

Met de Treatments producten maak je van je badkamer een heuse thuisspa en hoef je niet meer de deur uit om even zen te worden.
Alle producten worden gemaakt met de beste en waar mogelijk natuurlijke ingrediënten. Deze producten zijn online te koop in onze webshop, of loop onze schoonheids- en wellness salon Cleyo Skin Experts Oosterhout & Cleyo Skin Experts Winschoten even binnen om te genieten van de heerlijke geuren en de keuze uit luxueuze assortiment van treatments.

Tip: iedereen maak jij blij met een mooi product van treatments.

Geur-stokjes, -kaars of homespray

Treatments heeft het allemaal, van elke lijn en ritueel bestaan er geurstokjes, geurkaarten en homespray om zo de wellness beleving mee naar huis te nemen.

093A5482

Treatment cadeau geven

Een treatment cadeau geven kan doormiddel van onze online giftcard. Of kom een luxery voucher ophalen bij ons in de salon

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?