Sugarwax

De suikerontharing of sugar wax is de meest natuurlijke en oudste techniek die gebruikt wordt om de haren te verwijderen, ook wel de meest pijnloze epilatie genoemd. Een epilatie waar zowel mannen als vrouwen hedendaags naar verlangen.

De suiker wordt op lichaamstemperatuur gebracht en met de haargroei mee uitgetrokken, daardoor heeft men veel minder irritaties en kan de haargroei wegblijven. Op sommige plaatsen zelfs permanent.

Omdat suiker een lichaam eigen stof is, is de kans op een allergische reactie aanzienlijk kleiner.

Niet onbelangrijk, bij het epileren worden de dode huidcellen weggehaald, een verzorging voor de droge huid inclusief.

De Skin Experts zijn als meer dan 12 jaar geleden begonnen met de suiker wax, omdat wij in onze schoonheidssalons enkel met natuurlijke producten wens te werken.

Zo merkten wij vaak bij het epileren dat een groot aantal cliënten, kleine blaasjes kreeg na het ontharen met was.

Ook was de kans groot dat de haartjes afbraken. Een aantal klanten had ook last van ingegroeide haartjes met een ontsteking van het haarzakje er bovenop.

Ook al werd de huid ontsmet met een product, voor en na de epilatie toch lukte het me niet om alle cliënten probleemloos te helpen.

De hars of wax wordt vloeibaar gemaakt door deze op te warmen in casette of in een harspot. Daardoor is de was vaak te warm voor de huid en kan het zijn dat de huid verbrand wordt, ook daardoor kan er slechts maximum twee maal over de huid worden gegaan, omdat de huid te gevoelig wordt. Doordat bij het waxen met was de haartjes in tegenrichting  worden verwijderd gebeurd het dikwijls dat de haartjes net onder de huid afbreken hierdoor komen de haartjes sneller terug dan bij de sugar wax.

De suikerwax is echt aan te raden bij bikini, brazillian en oksels omdat op die plaatsen menig vrouwen last hebben van ontstekingen of ook wel Hidradenitis suppurativa wordt genoemd, veroorzaakt door afsluiting van haarzakjes. 

De uitgang van het haarzakje raakt door onbekende oorzaak en niet door een bacterie verstopt. 

De ontsteking van haarzakjes worden vaak groter en dieper wat ook gangetjes onder de huid veroorzaakt.

Doordat de uitgang van een haarzakje verstopt raakt, kunnen huid- en haarresten en talg niet meer naar buiten en hopen zich op onder de huid. Hierdoor worden ook andere haarzakjes en zweetklieren geïrriteerd en ontstaan er soms gangen en fistels onder de huid gevuld met pus. 

Verschillende ontstekingen bij elkaar kunnen er vervolgens voor zorgen dat een groot gebied van de huid ontstoken raakt. Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en verergeren van hidradenitis suppurativa, bijvoorbeeld erfelijke factoren, het roken van sigaretten en overgewicht. Daarnaast spelen mannelijke geslachtshormonen een rol, maar hoe ze hidradenitis suppurativa precies beïnvloeden is nog niet bekend.

Deze aandoening kan verbeterd worden bij het kiezen voor sugar wax. Indien de epilatie met suiker goed wordt opgebouwd, kan je wel tot zes weken haarloos zijn. 

Zeer fijn, om in de  zomer een mooie en gladde huid te verkrijgen.

Hoe wordt het het beste opgebouwd?

1. De eerste keer, vooral als u gewend bent te scheren laat 

dan de haartjes groeien tot 4mm.

2. Laat 10 dagen tussen, de tweede sessie zien we al

  een merkbaar verschil. Het epileren verloopt moeiteloos en

  bijna pijnloos.

3. Laat hier 10 dagen tussen zitten, nu kunnen alle haartjes

  worden verwijderd.

4. Laat hier 14 dagen tussen zitten, epilatie gaat snel en

  pijnloos.

5. Laat 21 dagen tussen, eveneens snel en pijnloos.

6. Laat 30 dagen tussen, indien de haartjes vroeger 

terugkomen herhaal nog eens stap 5.

Elke haargroei frequentie is anders, deze wordt het beste

  persoonlijk aangepast.

Na de sugar wax behandeling, wordt de huid snel schoongemaakt met een vochtig gastendoekje alle restjes kunnen snel worden verwijderd omdat de suiker wateroplosbaar is. 

Eveneens raad ik de suger wax aan bij zowel epilatie van het gezicht als lichaam, de suger wax dient wel van consistentie aangepast te worden aan de hand van de omgeving en lichaam temperatuur. Dus in de zomer, zal dus een meer stevigere suiker wax worden gebruikt dan in de winter. 

Ook wordt deze consistentie aanpast aan de temperatuur van de huid.

De Sugar wax is goed aan te raden bij zowel de gevoelige huid, eczeem en psoriasis.

sugar wax cleyo skin experts merelbeke

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?