Hoe moet ik mijn wenkbrauwen stylen

Help, hoe moet ik mijn wenkbrauwen stylen?…

Je wenkbrauwen zijn volgens onze skin experts binnen Cleyo echt wel een van de belangrijkste kenmerken van je gezicht. Daarom is het belangrijk dat je ze mooi in shape houdt maar, het netjes, mooi en natuurlijk opmaken van je wenkbrauwen is niet altijd makkelijk. We zijn allemaal druk in de weer met pincetten, wenkbrauwpotloden en zelfs wenkbrauwgel. Maar hoe krijg je nu echt de wenkbrauwen van je dromen? Wij geven je het antwoord!

Wenkbrauwen epileren
Wenkbrauwen epileren kun je niet te haastig doen, want voor je het weet haal je teveel haartjes weg of creëer je een scheve wenkbrauw. Dit zorgt gelijk voor een vreemde gezichtsuitdrukking.

Afbeeldingsresultaat voor wenkbrauw epileren

De kleur van je wenkbrauwen
Het is erg belangrijk dat je wel de goede kleur kiest. Heb je blond haar? Ga dan voor een kleur die 1 of 2 tinten donkerder is dan je haarkleur, zo vallen je wenkbrauwen goed op, maar zijn ze niet te donker. De meeste vrouwen met bruin of zwart haar hebben van zichzelf al donkere wenkbrauwen, maar sommige mensen vinden het mooi om de wenkbrauwen dan nog iets donkerder te maken. Als je dit te donker vindt kun je kiezen voor een lichtere kleur bruin waarmee je een zachtere uitstraling hebt.

Inkleuren van je wenkbrauwen
Voordat je je wenkbrauwen gaat inkleuren is het belangrijk dat je ze goed kamt met een wenkbrauw borsteltje. Handig trucje om te weten waar je wenkbrauw begint? Hou een potlood naast je neus en je ziet precies waar je wenkbrauw begint. Verplaats het potlood daarna schuin over je pupil en zo weet je waar je de hoek moet tekenen. Als laatste hou je het potlood schuin langs je neus en op dat punt eindigt je wenkbrauw. En voilà succes!


Tip 1: Moet je snel de deur uit? Concentreer je alleen op het middenstuk van je wenkbrauwen. Het is nu in om zo groots mogelijke wenkbrauwen te hebben, dus het geeft niet als ze een beetje wild zijn. Een monobrow blijft echt een not done, dus zolang je de haartjes tussen je wenkbrauwen epileert zit je goed.

Afbeeldingsresultaat voor wenkbrauw epileren


Tip 2: Leg het pincet naast je neusbrug, zodat het pincet omhoog wijst. Doe dit aan beide kanten van je neus. Het stukje huid tussen je wenkbrauwen dat recht boven je neusbrug valt kun je epileren. Let op dat je het pincet niet aan de buitenkant van je neusvleugel legt, maar echt langs de brug van je neus.


Tip 3: Geen tijd om te epileren? Gebruik concealer!!!
Als je geen tijd hebt om je wenkbrauwen te epileren, dan kun je die verdwaalde haartjes ook camoufleren. Met een concealer kun je de haartjes aanstippen die je minder zichtbaar wilt maken. Let dan wel op: Probeer de foundation niet te veel door te laten lopen in je wenkbrauwen, dit is niet goed voor de haartjes van je wenkbrauwen. Laat het natuurlijk uitvloeien bij de rand van je wenkbrauwen, net zoals je bij je hoofdhaar doet, deze smeer je ook niet geheel door tot het midden van je kruin.


Tip 4: Wenkbrauwen borstelen
Om je wenkbrauwen snel in model te krijgen, is borstelen een effectieve aanrader. Met een wenkbrauwborsteltje kun je je wenkbrauwen snel in model borstelen en eventueel de
dode huidschilfertjes direct verwijderen. Door het borstelen krijgen je haartjes ook meer volume en dat is nu natuurlijk helemaal hip.

Make-Up Borstel, Borstel, Cosmetica, Make-Up, Make Up

Voor meer informatie mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze Skin Experts, de schoonheidsspecialisten van Cleyo

Door: Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?