De 9 tips tegen jeugdpuistjes..!

De 9 tips tegen jeugdpuistjes..!
Het is de grootste ergernis bij pubers “puistjes” oftewel jeugdpuistjes. Niemand wordt blij als hij in de spiegel een puistje of meerdere jeugdpuistjes ontdekt. Gelukkig kan Cleyo je alvast genoeg tips geven om van deze vervelende pukkels oftewel jeugdpuistjes af te komen. We zetten negen tips tegen puisten voor jou op een rij!

1. Goede dagelijkse gezichtsreiniging
Puisten en jeugdpuistjes ontstaan als je poriën in je gezicht of elders op je lichaam verstopt zijn geraakt. Dit voorkom je in eerste plaats door je gezicht goed schoon te houden. Dit is eigenlijk de basis van gezichtsverzorging. Dit doe je door ’s ochtends en ’s avonds je gezicht te reinigen met de intense cleaner van Cleyo Beauty Products. Het is daarbij belangrijk dat je kijkt welk type reinigingsproduct bij jouw huid past, heb je al last van jeugdpuistjes dan gebruik je de Intense Cleanser, heb je geen jeugdpuistjes of pukkels, dan kun je beter kiezen voor de Calming Facewash of de Cream Cleanse. Als je zelf niet weet of je een vette, droge, gecombineerde of normale huid hebt, dan kan een skin expert of een van de schoonheidsspecialistes van Cleyo je hierbij helpen.


2. Intensieve reiniging van je gezicht
Naast het dagelijks reinigen van je gezicht, is het raadzaam om je gezicht met enige regelmaat intensief te reinigen. Dit doe je door ongeveer één keer per week je gezicht te scrubben met de Cleyo scrub. Deze zit ook nog in een handige tube, welke je gewoon in je tas of toilettas kunt meenemen. Je verwijdert daarmee de dode huidcellen en je stimuleert de doorbloeding van je huid doormiddel van een flinke boost welke je creëert door het scrubben. Als je je gezicht hebt gereinigd is het belangrijk om het af te spoelen met handwarm water en na te behandelen met een Aloe Vera toner, dan sluiten de poriën zich weer. Als je dit niet doet blijven de poriën openstaan en komt er makkelijk vuil in, wat juist weer puistjes veroorzaakt.


3. Verwen je gezicht met een masker
Een mooi en effectief moment om een gezichtsmasker aan te brengen is nadat jij je gezicht hebt gescrubd. Een effectief en diep werkend masker is het Detox Masker van Cleyo deze is speciaal ontwikkeld voor onzuiverheden, jeugdpuistjes en acne. Doordat deze geheel biologisch is en vegan, is de kans dat je huid hierop een verkeerde reactie gaat krijgen bijna nihil. Deze het beste na de scrub direct aanbrengen omdat je poriën dan open staan en de werkende stoffen van het masker dus tot diep in de huid kunnen doordringen. Hierdoor is er een betere opname, waardoor je voor jezelf meer resultaat kunt bereiken. Uiteraard is het aan te raden, elke 4 weken (28 dagen) eens een behandeling te boeken bij de schoonheidsspecialistes en skin experts van Cleyo.


4. Evenwichtige voeding voor een mooie huid
Van chocolade, fastfood en vette vis zou je puistjes op bijvoorbeeld je kin, je mondhoeken en je neus krijgen. En citroensap zou juist je huid zuiveren. Over wat voeding zou doen met je huid gaan verschillende verhalen de ronde. Het merendeel wordt afgeschreven als fabeltjes, maar toch kan het geen kwaad om je voeding een beetje in de gaten te houden als je veel last hebt van puistjes. Je zou bijvoorbeeld een tijd een voedingsdagboek bij kunnen houden om te zien of je na het eten van bepaalde producten meer last hebt van puistjes. Mocht je interesse hebben in een voedingsdagboek, vraag deze dan hier aan. Iedereen is het met me eens dat voldoende water drinken zeer zeker wel helpt. Normaal gesproken ontdoet ons lichaam zich van afvalstoffen via vocht (zweet, urine, etc.) maar als je minder dan twee liter water per dag drinkt, zoekt je lichaam naar andere manieren helaas, dat wil je liever niet, maar hierdoor komen…..puistjes


5. Draai regelmatig een wasje
Het is niet alleen belangrijk om je lichaam goed te reinigen, maar ook om regelmatig schone kleding aan te trekken en je beddengoed te verschonen, met name je kussensloop regelmatig te vervangen is van belang. Na een dag is tenslotte niet alleen je lichaam vuil geworden door uitlaatgassen en andere omgevingsfactoren, maar ook je kleding. Als je dus te lang en te vaak dezelfde kleding draagt kan dit er voor zorgen dat je puistjes krijgt op andere delen van je lichaam. Denk hierbij aan puistjes en acne op je rug, je billen, je liezen en op de borst. Zoals ik net als schreef is het van belang om regelmatig je beddengoed te wassen en dan met name je kussensloop. Je kunt namelijk net zo goed niet je gezicht reinigen als je vervolgens je hoofd in een vies kussen legt. In je slaap zweet je, wat je zelf waarschijnlijk niet doorhebt, maar hierdoor kruipt al het vuil in je kussensloop waar jij vervolgens de volgende avond weer op gaat liggen.


6. Camoufleer puisten alleen in geval van nood
Als je in de spiegel kijkt en een pukkel of een puistje ontdekt wil je hem waarschijnlijk het liefste verstoppen onder een dikke laag make-up. Maar juist dat is eigenlijk onverstandig. Puistjesontstaan doordat je poriën verstopt zijn geraakt. En dat is precies wat make-up ook doet. Zij sluiten de poriën af, waardoor er geen zuurstof meer bij kan komen, waardoor er meer en meer verstoppingen komen. Als je nou toch graag mooi en zonder puistjes voor de dag wilt komen dan kan je natuurlijke make-up gebruiken op biologische of minerale basis. Deze zorgt ervoor dat je huid blijft ademen. Zorg er wel voor, zodra je niet meer de deur uit hoeft, je gelijk je gezicht reinigt zodat je huid het best kan genezen.


7. Neem je rust, en creëer geen stress voor jezelf

Als je stress hebt en/of weinig slaapt, heb je vaak ook last van een onzuivere huid. Dit is de reden dat je juist voor die ene belangrijke afspraak waar je je al tijden zo zenuwachtig voor bent, opeens helemaal onder de pukkels zit. Heel vervelend omdat het juist op dat moment slecht uitkomt. Zorg daarom dat je voldoende rust krijgt en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Al is dit in de realiteit vaak bijna onmogelijk.


8. Maak gebruik van het zonlicht
Je zal vast weleens hebben gemerkt dat je in de zomer over het algemeen minder last hebt van pukkels. Dit heeft te maken met de positieve effecten van (zon)licht op onze huid. Licht doodt de bacteriën die puistjes veroorzaken, waardoor puisten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bij de schoonheidsspecialistes en skin experts van Cleyo kun je ook in de winter terecht voor een dosis gezond zonlicht. Zij hebben apparaten waarmee ze het zonlicht nabootsen en je huid behandelen.

Tot slot nr. 9. Laat je huid met rust en blijf eraf…
Als je een puistje ontdekt zit je er vaak de hele dag bewust of onbewust aan. Even voelen of die pukkel er nog zit, zo nu en dan wat pulken en als je de tijd hebt je puisten één voor één uitknijpen. Niets is namelijk zo verleidelijk als aan je puisten zitten, maar juist dat is onverstandig. Want door aan je jeugdpuistjes en pukkels te zitten, verspreid je alleen maar alle bacteriën en veroorzaak je vaak juist alleen nog maar meer puistjes en pukkels. Daarbij kan al dat gepluk resulteren in lelijke littekens. Welke je gezicht er echt niet mooier op maken. Heb je veel last van littekens, dan kunnen onze schoonheidsspecialistes en skin experts je helpen deze te verminderen en te verwijderen.

door: Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?