De 9 stappen voor de perfecte dag Make-Up!

De aandachtspunten en tips bij het aanbrengen van een dag make-up:

 • Start met een goede dagcreme als basis voor je huid, hiervoor is de timeless daycream van Cleyo een van de beste crèmes uit de testen gebleken.
 • Pas lichte correcties aan, voer dit niet teveel uit, anders geeft dit een onnatuurlijk effect.
 • Gebruik warme of koele kleuren. Laat je adviseren door een schoonheidsspecialist, huidspecialist of make up artist om te bepalen of je een persoon bent voor warme of koele kleuren. Dit advies is in de meeste gevallen ‘gratis’. Ideaal om mooi voor de dag te komen.
 • Als je een warm type bent gebruik dan voor de lippen, ogen en de huid warme kleuren. Ben je meer in de wieg gelegd voor de koele kleuren, gebruik dan geen warme kleuren. Dit maakt je ondertoon ‘flets’. Dit wil je niet!
 • Zorg ervoor dat je je dag make-up aanbrengt met daglicht. Zo weet je ook zeker dat het bij daglicht er mooi en netjes uitziet.

De aandachtspunten en tips voor de huid bij het aanbrengen van dagmake-up:

 • Start altijd met een goede primer als onderlaag.
 • Gebruik een transperante foundation die de huid niet helemaal afdekt.
 • Werk oneffenheden weg met een lichte cammouflage product, poeder de huid hierna af. Zo creëer je geen glans op je gezicht.
 • Gebruik altijd een blush in licht roze o in abrikooskleurige tinten, zo zorg je voor een heel natuurlijk  en gezond effect.

De aandachtspunten en tips voor de lippen bij het aanbrengen van dagmake-up:

 • Pas de lippen altijd aan op de kleur van je blush zo vormt je gezicht samen een mooi, natuurlijk geheel.
 • Kies een lippenpotlood en lippenstift die of dezelfde kleur zijn of heel dicht bij elkaar liggen, zo vormen je lippen niet alleen mooier, maar krijg je ook vollere lippen. Dit geeft een natuurlijk resultaat.

De aandachtspunten en tips voor de ogen bij het aanbrengen van dagmake-up:

 • Zet je wenkbrauwen licht en zacht aan, kleur bijvoorbeeld alleen de lichtere haartjes van je wenkbrauwen. En zet niet alles aan.
 • Breng tussen de wimpers met een donkerbruin of zwart oogpotlood een dun lijntje aan, dit geeft je wimpers meer diepte en geven je wimpers een volle look. Gebruik echt alleen een zwart oogpotlood als je donkere haarkleur hebt.  Het zwarte lijntje komt anders vaak te hard over en past niet bij een natuurlijke dag make up.
 • Gebruik oogschaduw kleuren die dicht bij de kleuren van je ogen, haren en huidskleur zitten. Dit vormt de juiste ‘sexy’ look op natuurlijke  wijze.
 • Zorg ervoor als je bruin bent dat je geen zilver kleurige tinten gebruikt bij de ogen, dit maakt je grauw en grijs.
 • Hoe bruiner je huid is, hoe meer kleuren je kunt gebruiken.
 • Gebruik mascara van een diep bruine kleur of zwart. Breng deze niet te dik aan, maar gebruik dit vanaf halverwege de haartjes van je wimpers.

De 9 stappen van de beste dag make up!

 1. Camouflage, camoufleer oneffenheden met een huidskleurig camouflage product. Breng ook lichte camouflage aan langs de neusvleugels.
 2. Foundation, Breng vloeibare foundation aan in de kleur van je huid. Vervaag de foundation richting je haargrens, oren en kaaklijn voor een natuurlijke doorloop.
 3. Gezichtspoeder, poeder de huid licht af in een kleur die past bij je foundation.
 4. Highlight, breng een highlight aan onder de wenkbrauw.
 5. Blusher, breng de blusher aan net onder het jukbeen. Laat de blusher doorlopen tot de haargrens en vervaag deze licht. Veeg deze zacht uit aan de randen van de neus, mond en slapen van je gezicht.
 6. Wenkbrauwen, Borstel de wenkbauwen in de gewenste vorm en fixeer de wenkbrauwen met een gekleurde wenkbrauwfixatie. Deze is onmisbaar in een nette make-up koffer!
 7. Oogschaduw, werk met 3 tinten onder de wenkbrauw, een highlighter onder de wenkbrauw, een basiskleur op het bewegende gedeelte, oftewel de oogbol en de donkerste kleurtint op de arcade boog.
 8. Mascara, breng mascara vooral aan op de winpers van het bovenste ooglid. Borstel je wimpers met een wenkbrauwborsteltje om geen klontjes te krijgen en een natuurlijke look te creëren. Ook voorkom je dat alle haartjes aan elkaar gaan plakken wat een vies en onnatuurlijk effect geeft aan je ogen.
 9. Lippen, Breng eerst licht camouflage over de lippen aan. Hierna het lippen potlood wat je in dezelfde tint make up of heel dicht erbij hebt gekozen. Volg de natuurlijke liplijn voor het mooiste resultaat. Gebruik de lippenstift of lipgloss om deze mooi binnen de lijnen in te kleuren. Let op: kijk hierna altijd even in de spiegel, dat er geen lippenstift op je tanden zit. Het zou zonde zijn als er een bekende zegt: er zit lippenstift op je tanden.

Voor meer tips kun je je hier inschrijven voor de tips van Leentje Henraat. Zo kom aan een natuurlijk en sexy uiterlijk!

By: Huidspecialist L. Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?