5 gouden redenen waarom je zonnebrand moet smeren

Bespaar nooit op je zonnebrand!

Je huid is je grootste bezit en koester deze dan ook!

Wat iedereen weet is dat de zon huidveroudering veroorzaakt en op termijn zelfs kan leiden tot het ontstaan van huidkanker.

Ga dan ook nooit, maar dan ook nooit zonder bescherming de zon in. Je huid is enorm slim als het gaat  over de zon. Let er maar eens op, delen van het lichaam die je vroeger als eens hebt verbrand ( je neus of je rug), deze verbranden sneller en verouderen ook sneller. Kijk maar eens goed in de spiegel…en zoek die verbrande plekjes van vroeger….Je zult het zelf opmerken.

Dit verbaasde me…

Wow….zoveel mensen die me nog verbazen dat ze geen zonnebrand smeren, omdat ze dan denken dat ze niet snel genoeg bruin worden. Is dit een feit of een fabel?…..FABEL!!

Mensen onderschatten vaak het effect van UV-straling, zowel in de schaduw als op een bewolkte dag. Bijna 85 procent van de zonlichtintensiteit wordt gereflecteerd door zand, water en gebouwen. Zelfs schaduw en wolken houden zonnestralen niet volledig tegen. Ook een goede beschermingsfactor houdt niet alle UV-straling tegen, waardoor je huid wel kleurt maar niet verbrandt. Zonnebrand is dus een must, ook als je liever in de schaduw zit.

Hoeveel zonnebrand gebruik ik?

Wij gaan zelf meestel een week op vakantie geweest. Ik neem altijd 1 product per persoon voor je lichaam per week mee.
Voor ons neem ik mee: 2 volwassenen en 3 kinderen : 5 body producten, 3 gezicht en 2 after sun meegenomen.

Zorg dat het een gewoonte is van om jezelf ,  je partner en kind(eren) 30 minuten voordat je de zon ingaat insmeert met een zonnebrand. Smeer eerst je lichaam en als laatste pas je gezicht, en  daarna doe  je pas badkleding aan.

Voor mijn gezicht: ik start in de ochtend met een zonbescherming met hoge UVA en UVB bescherming spf30 of spf50. Na de vakantie is deze creme nog niet op, ik gebruik deze creme de rest van de zomer op mijn gezicht. Op het strand en zwembad gebruik ik een spf 50. Een heerlijke rijke creme voor de bescherming van mijn gelaat en decolleté met een hoge beschermingsfactor waarmee ik veilig de zon in kan.

Voor mijn lichaam gebruik ik een spf 30. Ik heb deze vaak ik een transparante spray, omdat ik dan niet meer moet smeren, maar het gelijk op mijn lichaam spray. Dit is overigens wel prettig als je er niet van houdt dat er zonnebrand aan je handen blijft plakken.

Na het zonnen gebruik ik altijd een after sun waar koud geperst Aloë Vera in zit verwerkt. Deze voelt prettig en verkoelend aan. De aftersun heeft een kalmerende werking. Deze is prettig nadat ik uit de douche kom. Waar ik natuurlijk al niet al te warm heb gedoucht. Als ik na het douchen een aftersun gebruik, voelt mijn huid koud aan. En krijgt mijn huid weer zijn normale structuur.

De 5 redenen waarom iedereen zonnebrand moet gebruiken!

1. Als je zonder zonnefilters in de zon gaat liggen, heb je grote kans dat je verbrand. En dat is niet alleen pijnlijk, maar richt veel schade aan je huid. Als je eenmaal bent verbrand, heb je meer kans om de volgende keer ook te verbranden.

2. Door te veel UV-straling in de loop van je leven kan je huidkanker krijgen. Je kan een melanoom krijgen, een plekje op je huid, waar kankercellen in zitten. Dit wil je toch niet?

3. Het is bewezen dat je door veel UV-straling meer rimpels krijgt, hierdoor lijk je veel ouder dan dat je daadwerkelijk bent. En ja tuurlijk, rimpels horen bij het ouder worden, maar het is toch wel fijn om het aantal te beperken. En niet als je 30 bent er als een 40 jarige uit te zien

4. Ook een gevolg van te veel UV-straling is de vermindering van je weerstand. Je huid is tijdelijk minder sterk en kan minder hebben. Zo kan je dus gemakkelijker iets oplopen. Denk hierbij aan infecties, koorts en virussen.

5. Wist je dat je ook op niet-zonnige dagen schadelijke UV-straling binnenkrijgt? Daarom is het een zo belangrijk om een zonnefilter ook in je dagcrème . Zo wordt je huid altijd beschermd! Ik kies hiervoor voor de timeless spf 50 van cleyo. Een goede bescherming in mijn gezicht is goud waard!

Advies aanvragen bij een huidspecialist, die skin experts is in sunblocks en aftersun?

Wil je graag goed advies over de juiste zonnebrand, wij geven je graag advies in ons instituut Cleyo, mocht je dit liever via een online Skype sessie willen doen, geen probleem ik maak graag tijd voor je, het is belangrijk dat je met een goede bescherming en factor de zon in gaat.

Ik wil je adviseren om de producten van vorig jaar niet meer te gebruiken. Vaak is zonnebrandcreme 9 maanden houdbaar na openen. En bedenk ook dat als je 1 of 2 weken op vakantie gaat en de creme een paar dagen in de tas in de zon heeft gelegen de spf (beschermingsfactor) terugloopt, Daarom neem ik producten die minder dan de helft vol zitten, niet meer terug naar huis. Puur uit bescherming voor mijn eigen huid. Hier ben ik zuinig op, ik moet er niet aan denken, om te horen te krijgen dat ik huidkanker heb

Wil je meer weten of zonnebrand, sunblocks, welke factor of de hoeveelheid, vul dan dit formulier in.

By: Huidspecialist L. Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?