Top 10 waardevolle tips tegen jeugdpuistjes en acne!

Heb je last hebt van rode bultjes, ontstekingen of zelfs van acne?

We weten allemaal dat dit invloed heeft op je zelfvertrouwen al wil je dit vaak niet toegeven. Wat normaal is, want zeg eens eerlijk het is toch ook niet leuk om toe te geven aan rode bultjes die in je gezicht zitten, die zeer doen, of pijnlijk aanvoelen, maar ook nog eens lelijk zijn als je in de spiegel kijkt.

Ik heb namelijk nog nooit iemand tegen mij horen zeggen, zo Leentje wat heb jij mooie puistjes in je gezicht staan…jij wel?

Natuurlijk zijn er enorm veel acne behandelingen, jeugdpuistjesbehandelingen, diverse methodes, cremes, zalfjes en nog een hoop troep op de markt. Alleen zijn er een aantal maar echt effectief, maar de meeste van die “wondermiddeltjes” noem ik ze maar even werken echt niet. Ze kosten een hoop geld, energie en vooral frustratie omdat ze niet doen. Wat ze horen te doen. En dat is rode bultjes verminderen, je acne weghalen, jeugdpuistjes weghalen en je huid voeden is ook wel een enorm belangrijk. De meeste van deze wondermiddeltjes drogen namelijk je huid uit, en tasten als het ware je huidbarriere aan, en dat is wel het laatste wat je wilt….

Gelukkig is er super veel wat je zelf al kunt doen om jeugdpuistjes te verminderen. En zorgen dat die rode vlekjes in het gezicht ook al minder worden. Ik heb zelfs gehoord dat clienten van mij soms twijfelen of het geen allergische reactie ergens op was, omdat ze plotseling zoveel jeugdpuistjes kregen. Maar het waren echt overduidelijk jeugdpuistjes…

Ik ga je hier een aantal tips geven, waarmee je aan de slag kunt… ik neem aan dat voor jou het belangrijkste is hoe je zo snel mogelijke van deze nare, rare rode bultjes afkomt in het gezicht..

  1. Ga niet aan je jeugdpuistjes en pukkels zitten. Vaak als je bultjes en jeugdpuistjes in je gezicht ziet zitten zodra je in de spiegel kijkt, krijg je een gevoel dat je deze weg moet halen. Het is juist belangrijk om je huid met rust te laten om bacterieverspreiding te voorkomen. Wanneer je een pukkel of een puistje uitduwt met je vingers, kan het zijn dat het vuil wat uit het puistje of bultje komt weer in aanraking met je huid komt. Dit zorgt ervoor dat je nog meer en grotere puistjes en bultjes krijgt. Zo zie je ook vaak dat hierdoor juist onderhuidse ontstekingen ontstaan, waar je niet bij kunt komen met uitknijpen.
  2. Zweet is een killer voor jeugdpuistjes, doordat je gaat sporten of je lichamelijke inspannig doet, gaat je lichaam zweten… Zweet zorgt ervoor dat dat je talgkliertjes en poriën sneller verstopt raken en hierdoor juist puistjes kunnen creeren. Zorg dus dat je goed doucht na het sporten, of na je lichamelijke inspanning, zo voorkom je verstoppingen van talgkliertjes en vermijd je bultjes en jeugdpuistjes op plaatsen waar je ze niet wil hebben.
  3. Gebruik een goede intense facewash om je gezicht te reinigen, je huid stapelt dagelijks dode huidcellen op en die blijven aan de huid kleven, ook al het vuil wat buiten in de lucht rondvliegt beland elke minuut van de dag op je huid. Door een goede intense facewash van cleyo zorg je ervoor dat jouw huid goed schoon blijft en optimaal op peil blijft en vuil geen kans krijgt je huid binnen te dringen. Een facewash in de ochtend en avond doet al wonderen.
  4. Vermijd suikers en frisdrank. Vaak komen jeugdpuistjes en bultjes door een ongezond voedingspatroon. Denk hierbij aan te weinig slaap, teveel suikers en frisdrank, wat natuurlijk heel normaal is om af en toe een vette hap te nemen en een glaasje frisdrank erbij te pakken. Ik zeg niet dat je deze niet meer mag drinken, maar door deze te verminderen en erop te letten om meer water te drinken dan frisdrank, gaat je huid zeker verbeteren. Frisdrank droogt namelijk uit, deze heeft hetzelfde effect als wat alcohol doet.
  5. Een goede verzorging van je huid is belangrijk. Ga je huid niet vaker dan 1x per week scrubben. Dat is meer dan voldoende. Cleyo heeft een zachte en milde cleyoscrub, deze beschadigd de huid niet en heeft geen grove korrel. Deze brengt een verzorgend laagje over je huid, zodat je huid minder trekt en minder pijnlijk aanvoelt bij jeugdpuistjes en acne. Probeer met een scrub een masserende beweging te maken en geen schurende beweging om te denken dat je je huid schoon wilt krijgen. Hierdoor ga je puistjes, acne en je jeugdpuistjes alleen maar verergeren, doordat ze open gaan en de bactieren zich verspreiden omdat je een wrijvende beweging maakt. Kunnen zich overal nieuwe puistjes ontwikkelen….Dus onthoud goed, nooit meer dan 1x per week scrubben. En met een masseerde beweging, dit stimuleerd ook de doorbloeding van de huid.
  6. Gebruik niet alle producten door elkaar. Ik begrijp heel goed dat je zo snel mogelijk alles wilt uittesten wat helpt, maar weet ook bij jezelf dat je hierdoor sneller gewend bent om de hannddoek in de ring te gooien en te zeggen “dit werkt niet”. Het is belangrijk een product minimaal 14 dagen te gebruiken voordat je echt hiervan resultaat kunt ondervinden. De intense productlijn van Cleyo moet je dit resultaat al geven binnen 8 dagen. Alhoewel we toch bij blijven om eerst de huid 14 dagen te laten wennen aan de producten en aan de hoge werkstoffen. Zo bereid je je huid voor op een toekomst zonder puistjes en rode bultjes.
  7. Heb je al wel eens een voedingsdagboek bijgehouden? Hierin schrijf je exact wat je eet welk tijdstip en in combinatie met wat. Mocht je het interessant vinden en graag een voorbeeld van een voedingsdagboek te ontvangen. Vraag deze aan via deze link. Zo kun je kijken welke producten meer invloed hebben op het krijgen van puistjes dan andere. Denk bijvoorbeeld aan zuivel, vervang deze door biologische zuivelproducten, frisdrank vervangen voor water en suikers vermijden.
  8. Vermijd stress, dit is een situatie waar je als persoon weinig grip op hebt, maar stress vermindert je immuumsysteem waardoor je weer een reactie kunt krijgen op je huid door middel van jeugdpuistjes, stressbultjes en rode vlekken. Zo kan ik je bekennen dat wanneer ik een stressvol leven creëer voor mezelf ik rode vlekken en onderhuidse ontstekingen in het gezicht kreeg. Als ik in de spiegel keek, wist ik direct dat ik op een andere manier met stress om moest gaan en deze zoveel mogelijk moet vermijden.
  9. Pas op met make up, make up is een mooi gebruiksvoorwerp om je als vrouw, vrouwelijker te voelen en je zelfvertrouwen te versterken. Echter is het wel belangrijk onder je make up een primer aan te brengen. Denk hierbij aan een make up merk op minerale basis voor je huid. Een minerale make up is opgebouwd uit maximaal 4 componenten. Deze zullen je huid altijd minder aantasten, dan de gebruikelijke make up soorten.
  10. Een goede beschermende dagcreme, die tergelijkertijd je ontstekingen vermindert en je jeugdpuistjes zoveel mogelijk laat verdwijnen. De intense dagcream van Cleyo zorgt ervoor dat de druk van je jeugdpuistjes en rode bultjes direct voelt afnemen. Dit doordat je huid verzacht, versoepelt en reinigt. Een schone en verzorgde huid krijg je van de intense daycream van cleyo beauty products.

by: Huidspecialist L. Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?