Botox…? Natuurlijke schoonheid is beter

Botox de voor- en de nadelen hiervan
Natuurlijk, hoor je overal op straat of in bijna elk gesprek over huidverjonging wel eens een keer de term Botox voorbij komen. Er zijn wisselende meningen hierover… geen is goed, geen is fout. Echter zijn er wel voorkeuren en meningen. Als wij onze mening mogen uiten, vinden wij dat Botox niet nodig is. Je kunt namelijk met natuurlijke biologisch producten en behandelingen binnen Cleyo vanuit een persoonlijk behandelplan, zoveel mooie en uitzonderlijke resultaten behalen. Waardoor je altijd een natuurlijk effect krijgt…
Binnen al onze locaties van Cleyo in Nederland en België staat natuurlijke schoonheid voorop. Onze clienten worden namelijk als de Koningen en Koningen van deze tijd behandeld.

Wat is Botox eigenlijk?
Botox (volledige naam Botulinetoxine) is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door een bepaalde bacterie die Clostridium Botulinum heet. Zo wordt Botox tegenwoordig gebruikt tegen rimpels, overmatig zweten of zelfs Migraine. Dit zijn de 3 redenen waarom mensen vaak Botox laten inspuiten.
Botox is “in” momenteel en een van meest gebruikte middelen om rimpels weg te werken. Het is snel en vrij prijzig. Echter denken veel mensen dat het resultaat altijd is….helaas dit is niet zo.

Denk goed na
De behandeling duurt niet lang, zij bepalen waar het moet komen qua hoeveelheid en wat voor effect je wilt creëren. Zo zijn je rimpels nagenoeg direct verdwenen en je hebt er best even plezier van. Toch zijn er zeker ook een hoop nadelen aan het inspuiten van Botox. Wanneer je twijfelt over een behandeling, is het van belang om ook van de nadelen op de hoogte te zijn.
Je hebt maar één lichaam, je hebt maar 1 gezicht, waar je je gehele leven naar moet kijken in de spiegel. Hoe wil jij in de spiegel kijken, met volle liefde op natuurlijke schoonheid? Of met spijt dat je toch in een impuls een inspuiting hebt laten doen? Goed voor je lichaam, je gelaat en je huid zorgen is dan ook noodzakelijk.

Botox verslaving
Wist je dat je hieraan verslaafd kan raken? Eén van de grootste valkuilen van het gebruik van Botox is de verslavende werking ervan. Wanneer je er eenmaal aan begonnen bent en het werkt, dan is de drempel veel lager om het vaker te doen. Of om zelfs andere delen te doen. Ook zie je steeds sneller wanneer er weer iets opkomt….zet er maar een spuitje in….en voor je het weet zit je in de cirkel van de verslaving aan Botox om steeds meer inspuitingen te laten doen. Tot het moment komt, dat je spijt hebt… en het niet meer mooi vindt, maar wat dan…?


Zo kun je een verslaving aan Botox krijgen door bijvoorbeeld je niet alleen meer in je voorhoofd te laten inspuiten, maar ook boven je lip of naast je ogen. Wanneer het hek van de dam is, zijn de gevolgen minder snel goed te overzien. Wil je zo’n verslaving voorkomen, dan zul je echt met jezelf duidelijke afspraken moeten maken over de hoeveelheid Botox die je wilt gaan (blijven) gebruiken en de plekken waarin je het wilt laten inspuiten. Denk er goed over na en weeg de voor en nadelen tegen elkaar af.

Beperkingen na een behandeling
Na een Botox behandeling zijn er diverse dingen waar je echt wel rekening mee moet houden. Zo zijn er activiteiten die je eerst niet mag ondernemen. Zo wordt geadviseerd om:
• Geen alcohol te drinken
• Niet te zweten
• Geen druk op het behandelde gedeelte uit oefenen
• Geen bloedverdunners gebruiken
• Geen overmatige inspanning te leveren
Houd je dan ook strikt aan deze voorschriften. De risico’s kunnen best uit de hand lopen, mocht je je niet aan de voorschriften houden.
Er kunnen rimpels op andere plekken ontstaan.
Het klinkt heel vreemd maar het kan zijn dat door de verslapping van de ene spier, de andere spier juist nog meer wegzakt. Wanneer je bijvoorbeeld je kraaienpootjes laat behandelen, kunnen er juist nog meer ontstaan boven of onder het behandelde gedeelte. Dit is natuurlijk niet wat je wilt, zo wordt je eigenlijk verplicht om ook op die andere plekken Botox te gebruiken. En dan is het eind zoek…….

De behandeling kan pijn doen
Een ander nadeel aan jezelf laten behandelen met inspuitingen van Botox is de pijn welke de behandeling met zich meebrengt. De injecties worden met kleine naalden in je huid gespoten, welke pijn kunnen doen. Dit is een heel onprettig gevoel, zeker wanneer je weet dat Botox na een aantal maanden is uitgewerkt, en je dan dus opnieuw behandeld moet worden.

Naast de pijn kan het voorkomen dat er kleine tijdelijke blauwe plekken ontstaan op het behandelde stuk huid. Deze zijn natuurlijk wel snel weer weg, maar zijn absoluut niets om trots op te zijn, en om bijvoorbeeld nog even lekker de stad in te kunnen.
Kortom: aan Botox zitten naast een hoop voordelen, ook een hoop nadelen verbonden. Voordat je een behandeling ondergaat is het daarom belangrijk om met alle informatie een goede afweging te maken: “wil ik dit écht?” En wat brengt het je…?

Ongewenst effect
Botox werkt snel en plaatselijk, maar alleen wanneer het middel zeer exact gedoseerd ingespoten wordt op precies de juiste plek. Wordt er teveel ingespoten of mist de arts net het bedoelde spiertje, dan ontstaat een ongewenst effect.
Zo kan bijvoorbeeld een ooglid omlaag gaan hangen, of er ontstaan zogenaamde ‘Dr. Spock wenkbrauwen’. Wordt er teveel Botox in het voorhoofd gespoten, dan worden de wenkbrauwen niet subtiel gelift zoals de bedoeling was, maar zakken ze juist omlaag. Deze missers zijn niet blijvend; wanneer het middel is uitgewerkt verdwijnen ook de ongewenste effecten. Alleen is het zo dat het middel natuurlijk niet binnen een aantal dagen is uitgewerkt. Als je dit echt wilt, ga goed na waar je dit wilt laten doen en wie je behandelend arts wordt, heeft deze arts clienten welke hij behandeld heeft met mooie resultaten?

Wat doet Botox met de huid
De huid is je grootste orgaan en deze moet ons lichaam en gelaat volledig beschermen. Als de huid door injecties van Botox geen goede doorbloeding krijgt wat betekent dit dan….Geen toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Of simpel gezegd: de conditie van je huid gaat extreem snel achteruit, waardoor je huid heel snel veroudert. En dit zie je snel in het gelaat. Zonde toch om dan Botox te gebruiken…En je wilde er eigenlijk jonger uitzien toch?

Masker Botox
Vaak zie je bij mensen dat het een vreemd effect heeft in het gelaat en zie je dat het niet natuurlijk is. Dit is ook de oorzaak van het maskerachtige effect van Botox. Het lijkt alsof het leven uit de huid gehaald is.

Voordelen zijn er natuurlijk ook
Het werkt niet als een verdoving of iets dergelijks: zodra er Botox is geïnjecteerd in je gezicht, heb je nog steeds gevoel in dat stuk huid, er wordt in je gevoel niets aangetast wat veel mensen denken.
In dit geval onderscheiden we twee zenuwen in het lichaam: één soort zorgt ervoor dat beweging mogelijk is en de andere zorgt ervoor dat het gevoel komt. Alleen de zenuwen die zorgen voor beweging worden aangetast. Je hoeft niet bang te zijn dat je niets meer voelt.

Snel zichtbaar
Botox is natuurlijk een kleine ingreep van een injectie welke snel werkt, en waar je direct het resultaat van ziet.
Botox blokkeert ook de zenuwen in de huid die je zweetklieren prikkelen, waardoor de klieren minder of helemaal geen zweet meer produceren. Voor mensen die overmatig zweten is dit een ideale uitkomst. Let wel op, je kunt natuurlijk op andere plaatsen meer gaan zweten.

Botox is niet voor eeuwig
Dit kun je natuurlijk ook als een voordeel zien, wanneer je bijvoorbeeld een periode je eigen niet lekker in je vel voelt zitten, en je er het liefst goed uitziet, biedt dit natuurlijk een tijdelijke uitkomst. Mocht je zoiets hebben van Botox is waarschijnlijk niet voor mij…. Dan is het effect tijdelijk….

Migraine en Botox
Op de dag van vandaag hoor je vaak dat mensen migraine hebben, door stress, druk en de invloed van het weer krijgen sommige mensen hoofdpijn die bijna ondraaglijk wordt, in slechtsgeval liggen ze gehele dagen ziek op bed, misselijk, overgeven, pijn en kunnen geen geluid en geen licht verdragen. Hier haalt Botox zijn voordelen uit. Het kan er namelijk voor zorgen dat je minder tot wel tijdelijk geen last meer hebt van ernstige migraine aanvallen.
Al met al zijn er voor- en nadelen aan Botox, de tip welke we je van Cleyo mee willen geven is….. denk goed na, laat je goed inlichten….bij twijfel niet doen.

Ben je nieuwsgierig wat je op een natuurlijke manier met biologische producten en natuurlijke behandelingen voor uitzonderlijk resultaten kunt behalen met de persoonlijke behandelplannen van Cleyo? Neem dan direct contact met ons op. Zo kunnen we je alles hierover vertellen en je de nodige informatie en trucs geven om aan de slag te gaan!

door Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?