Microdermabrasie waar is dat goed voor…

Wat doet Microdermabrasie?

De microdermabrasie behandeling
Microdermabrasie is een moderne methode om allerlei verschillende huidproblemen direct aan te pakken. Hierbij heb je 2 verschillende methodes van Microdermabrasie. Namelijk de microkristallen en de diamond peel. Beide zijn zeer aan te raden.

Microkristallen
Bij deze peeling worden er met behulp van een apparaat microkristallen tegen de huid aan geblazen en onmiddellijk weer weggezogen. Op die manier wordt het bovenste laagje van de huid “weggeschaafd.”
Doordat microdermabrasie wordt toegepast op de huid stimuleert het deze om sneller nieuwe cellen aan te maken. Zo brengt de schoonheidsspecialiste of huidspecialist van Cleyo na de behandeling ook een kalmerend masker, een serum aan en hierover een belangrijke en hoogwaardige dagcreme met een goede bescherming voor overdag. Je huid is tenslotte afgeschaaft en veel kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf.
Dode huidcellen worden door de kracht van de microkristallen van het huidoppervlak verwijderd, zodat nieuwe huidcellen de plaats van de oude kunnen innemen. De celdeling wordt geactiveerd, de doorbloeding neemt toe en dit proces zorgt ervoor dat de stimulatie van collageen productie en huidvernieuwing in actie worden gezet. De verhoornde bovenste cellen van de huidlaag (hoornlaag) zorgen ervoor je een ‘grauw’ uiterlijk krijgt, door Microdremabrasie te ondergaan wordt deze gelijkmatig afgeslepen en gepolijst. Omdat het straalkopje van het apparaat tevens is voorzien van een hoogwaardig en snel afzuigsysteem, worden de dode cellen direct van het huidoppervlak verwijderd.

Microdermabrasie de diamond peel behandeling
Diamond Microdermabrasie is een unieke techniek om de conditie van je huid pijnloos en zonder allergische reacties uitzonderlijk zichtbaar te verbeteren. De diamond microdermabrasie behandeling verwijdert dode huidcellen en stimuleert de onderliggende huidlagen tot een betere doorbloeding en aanmaak van collageen waardoor de huid zichzelf vernieuwt en egaliseert en het verouderingsproces aanzienlijk wordt vertraagd.
De diamond microdermabrasie kan ingezet worden als een peeling bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid alsmede bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën, pigmentvlekken en zonlichtbeschadigingen.

Op het Diamond Microdermabrasie apparaat staan diverse standen waarbij je zelf de intensiviteit kan instellen naar een hogere stand. Op een hoge stand is de Microdermabrasie uitermate geschikt om kleine maar ook heftige littekens te behandelen. Acne littekens kunnen naar een aantal behandelingen al tot 80% verbeteren!

In tegenstelling tot het andere systeem de microkristallene, worden er bij de diamond Microdermabrasie geen kristallen gebruikt, waardoor deze methode de meest comfortabele en prettige behandeling is voor je huid. Tevens wordt aansluitend aan de Microdermabrasie een kalmerend masker waarbij hyaluronzuur een belangrijke rol speelt in de huid gesluisd.

Op welke lichaamsdelen gebruiken we Microdermabrasie?
Huidaandoeningen of onregelmatigheden in het gezicht, kan voor velen een grote invloed zijn in het dagelijkse leven. Maar huidaandoeningen en een onregelmatige huid komen niet alleen op het gelaat voor, maar op diverse lichaamsdelen. Microdermabrasie wordt meestal in het gelaat uitgevoerd maar kan dus ook op andere delen van het lichaam worden toegepast. Microdermabrasie kan gebruikt worden op vele huidsoorten en structuren, het heeft zo een positief effect op een huid met oppervlakkige fijne rimpelvorming, bij het verbeteren van rest acne, acne littekens en oppervlakkige pigmentvlekken. Zo ook is microdermabrasie een goede therapie bij het behandelen van verstopte poriën, een ruwe, droge, vette of matte huid en zorgt voor een verbetering van de doorbloeding van de huid. Dit kan zowel op het gelaat als op het lichaam.

Vernieuwing van de huid
Microdermabrasie helpt de huid met de afvoer van oude huidcellen. Dat gebeurt met behulp van fijne kristallen of de diamond Microdermabrasie, die de bovenste huidlaag intensief peelen. Deze peeling is geschikt voor alle huidsoorten. Microdermabrasie is zeer effectief voor de behandeling van:
• Acne en acne littekens
• Grove en verstopte poriën
• Vette of ruwe huid
• Oppervlakkige pigmentvlekken
• Slechte doorbloeding van de huid
• Huidveroudering door zonlicht

Behandeling van acne littekens
Na genezing van acne blijven soms onregelmatigheden in de huid achter, variërend van ruwheid tot littekens. Ruwheid kunnen we met Microdermabrasie zeer goed behandelen. Beschadigingen van het onderhuidse vetweefsel kunnen we helaas niet terugdraaien naar een perfecte
huid, waar nooit iets mee gebeurd is. Wel kunnen we de oppervlakkig gelegen littekentjes aanzienlijk verzachten. Ook kunnen we de scherpe randen van grovere littekens uitvlakken. Hierdoor oogt de huid een stuk regelmatiger en krijgt het een mooie teint.
Zo kan de schoonheidsspecialist of huidspecialist van Cleyo de gebruikte apparatuur zwaarder of lichter afstellen, om de juiste intensiteit te verkrijgen. Op deze manier is Microdermabrasie een behandeling welke goed te doseren is en een controleerbare behandeling. De huid zal de eerste paar uren een klein beetje roodgekleurd zijn. Deze huidreactie verdwijnt ongeveer na enkele uren tot dagen. Het wordt ten strengste afgeraden om tijdens en tussen de behandelingen in de zon te gaan of gebruik te maken van de zonnebank.
U mag direct na de behandeling uw werkzaamheden weer oppakken. Hoe vaak u een Microdermabrasie behandeling dient te ondergaan is afhankelijk van de ernst en aard van uw huidprobleem, het beste is dit samen met de schoonheidsspecialiste of de huidspecialist van Cleyo te bekijken. Doormiddel van de huidscan kunnen ze in kaart brengen hoe snel je huid hersteld en hoe snel hij verbeterd.

Kan iedereen de Microdermabrasie behandeling ondergaan?
Deze behandeling is voor vele huidtypes geschikt. Zowel mannen en vrouwen kunnen deze behandeling ondergaan. Enkel op actieve acné en couperose kunnen wij de behandeling niet uitvoeren. Wij adviseren altijd om eerst langs te komen voor een huidscan en een uitgebreide huidanalyse bij Cleyo alvorens u de behandeling ondergaat.

Wat zijn de nadelen?
Microdermabrasie is een mooie investering en je moet voor een uitzonderlijk resultaat meerdere keren een behandeling ondergaan. Een thuisproduct dat “Microdermabrasie” belooft is niet meer dan een simpele scrub en eigenlijk doet het niet veel. Je kunt beter je huid 1x per week goed scrubben met de Cleyo scrub. Soms zijn er na een behandeling kleine schaafwondjes of rode strepen te zien, welke snel vanzelf weer genezen. In een aantal gevallen kun je geen behandeling ondergaan, bijvoorbeeld als je een koortslip of een verbrande huid hebt. Verder moet je een aantal dagen na de behandeling zeer voorzichtig zijn met zonlicht.

Waar kan ik Microdermabrasie laten doen?
De behandelingen kunnen alleen in een professionele salon als bijvoorbeeld Cleyo Skin Experts worden gedaan. Dit is het nummer 1 Huidinstituut van Nederland en 3 oktober 2019 uitgeroepen tot de Top 3 beste franchise keten van Nederland! Cleyo heeft diverse vestigingen waar een specialist voor u klaar staat.

Na de behandeling is het van belang:
• De huid goed te verzorgen met de producten van Cleyo Beauty
Products
die de huidspecialist of schoonheidsspecialiste hebt
aangeboden.
• Te slapen op een zijden kussensloop, om herstel te bevorderen en
schade te voorkomen. De huid kan vrij over het sloop glijden, waardoor het gelaat niet “vouwt” en de huid niet geïrriteerd raakt.


Een Micodermabrasie behandeling is zo ook voor u de juiste behandeling! Onderneem actie en geniet van een mooie, verzorgde en stralende huid. Laat een van de schoonheidsspecialistes en huidspecialisten met u meekijken welke behandeling met welke intensiviteit er bij uw huid past. Maak direct je afspraak met uw specialist!

door Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?