Floaten, even bijtanken

Floaten, een snelle, optimale manier om in korte tijd “bij te tanken” voor Body & Mind.

Bij het floaten herstelt je lichaam zowel mentaal als fysiek. De float is gevuld met Magnesium Sulftaat welke als voordeel heeft dat de magnesium door middel van de huid wordt opgenomen waardoor je een enorme aanvulling krijgt van dit mineraal. In onze huidige maatschappij komt men standaard magnesium tekort omdat dit nog maar weinig in onze voeding zit. Magnesium is wel een heel belangrijk mineraal voor ons lichaam welke op veel dingen effect uitoefent. Neem bijvoorbeeld, spierspanning, spierkrampen, migraine, stress, vermoeidheid, zenuwstelsel.

Magnesium kan het beste via de huid worden opgenomen en heeft dan ook een betere werking dan door middel van het slikken van een capsule of tablet.
Doordat je door het hoge zoutgehalte vanzelf blijft drijven zal je lichaam in een relax modus komen zonder ervoor te hoeven werken. Je spieren gaan zich geheel ontspannen waardoor klachten als hoofdpijn, stramheid, blessures, reumatische pijnen, aanzienlijk verminderen.
Daarnaast worden in het laatste deel van de floatsessie alfagolven gestimuleerd in je brein. Deze zorgen ervoor dat je makkelijker in staat bent om creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Doordat je je tijdens het floaten in een omgeving bevindt waar geen prikkels van buitenaf komen ben je beter in staat om te visualiseren. Omdat de delen van het brein die helpen bij visueel denken gestimuleerd worden, is dit effect blijvend. 

Veel van de mentale effecten van het floaten zijn cumulatief. Dat geeft aan dat je de effecten beter merkt als je vaker float. Het idee om een rittenkaart aan te schaffen werpt dus zijn vruchten af.
Onderzoeken hebben aangetoond dat floaten grote voordelen biedt voor je mentale gesteldheid. In een onderzoek gaf 65% van de deelnemers aan dat floaten hielp met het verbeteren van hun slaappatroon. 77% van de respondenten ervoer een betere concentratie, 92% voelde zich meer stress-bestendig en 65% voelde zich gelukkiger na afloop. Voor jouw de ideale score om het eens te proberen, en kijk wat het met jou als persoon doet.

Hoe ga ik floaten?
Je ligt in de floatcabine op je rug en na een paar minuten zal je lichaam steeds meer ontspannen. Je kunt alle spieren in je lichaam loslaten want je hoeft niks te doen, je lichaam wordt ondersteund door het zoute water en kiest zelf de meest natuurlijke houding.
Wat een groot voordeel is, je hoeft je geen zorgen te maken dat je in slaap valt en je omdraait, er wordt namelijk geen druk op je spieren uitgeoefend. Er gaan dan ook geen signalen naar je hersenen dat je je moet omdraaien (zoals wel automatisch gebeurd wanneer je bijvoorbeeld op een bed slaapt).

Onze floats zijn geschikt voor 1 of voor 2 personen, een duo-floatsessie behoort dus ook tot de mogelijkheid. Wekt bovenstaande je interesse? Neem dan contact met ons op voor een floatsessie en kom zelf ervaren wat het voor jou als persoon doet. 

Door Yolanda Schilperoort-Mens

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?