8 Tips om eczeem te verminderen

HELP!!! HIERBIJ DE 8 ECZEEM TRIGGERS !

Eczeem is een chronische huidaandoening die delen van je huid rood, schraal en pijnlijk maakt. … Het is namelijk niets meer dan een allergische reactie van je huid. Zo is eczeem een algemene term voor huid ontstekingen. De meest voorkomende huid ontsteking (eczeem) is atopische dermatitis.

Bij Cleyo kun je een intake aanvragen van 30 min, hierin gaan we bekijken waar de eczeem zich bevindt. Ook gaan we kijken waar deze op reageert en welke vorm het is.

Eczeem trigger punt 1: Geraffineerde producten

Als je té veel geraffineerde producten, zoals wit brood, witte suiker en witte rijst binnenkrijgt, heeft dit als direct gevolg dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Het verwerken van deze producten is voor het lichaam erg lastig. De voedingsstoffen die juist de vertering moeten bevorderen, zijn uit deze producten zijn gehaald. Gebruik liever Stevia als zoetstof en eet bijvoorbeeld speltbrood, zilvervliesrijst en een beetje volkorenpasta, maar niet te veel!

Eczeem trigger punt 2: Onverzadigde Vetzuren
Het eten van verzadigde vetzuren veroorzaakt eczeem. Het eten van onverzadigde vetzuren, dus de gezonde vetzuren, helpt het lichaam juist in de strijd tegen eczeem. Eet daarom veel notenpasta en/of losse noten. Met name sesamzaden en noten, en de pastavariant van sesam, Tahin, zijn prima. Alle soorten boter, snoepjes, frituurproducten en goedkope olie bevorderen de eczeem. Gebruik liever échte olijfolie, en dan nog het liefst in de variant Extra Vierge.

Eczeem trigger punt 3: Stress

De aandoening eczeem is direct in verband te brengen met stress. Op het moment dat je lichaam veel stress te verwerken heeft, heeft dat invloed op de aanmaak van het hormoon cortisol. Direct gevolg is het ontstaan van eczeem.

Eczeem trigger punt 4: Transvetten
Transvetten zijn triggers voor eczeem, maar ook verantwoordelijk voor talloze andere aandoeningen. In feite hebben we deze transvetten helemaal niet nodig: We kunnen ze missen als kiespijn! Transvetten zitten in heel veel producten, zoals koekjes, snacks en natuurlijk frituurproducten. Transvetten belasten de lever dusdanig, dat er heel veel giftige stoffen in het lichaam achterblijven waardoor verschillende ziektes en aandoeningen kunnen ontstaan, zoals eczeem.

Eczeem trigger punt 5: Fruitschillen
De fruitschillen op zich zijn niet het probleem. Ze zijn erg gezond zelfs. Maar in de huidige productiemaatschappij waarbij alles houdbaar moet zijn en zo efficiënt mogelijk geproduceerd moet worden, is het gebruik van allerlei chemische bestrijdingsmiddelen de normaalste zaak van de wereld. De chemische stoffen blijven in de schil zitten, zelfs nadat je het heel goed wast. Deze ‘besmette’ fruitschillen kunnen eczeem aan de handen veroorzaken.

Eczeem trigger punt 6: Handen invetten met vaseline
Als je je handen even snel in wilt vetten, wordt vaak gebruik gemaakt van een beetje vaseline. Maar vaseline is een bijproduct van de olie-industrie. Niet echt natuurlijk dus.

Eczeem trigger 7: Te weinig zwavel
Je lichaam heeft zwavel nodig in een bepaalde basishoeveelheid. Als je niet genoeg zwavel binnenkrijgt, kunnen er allerlei ziektes ontstaan. Met name huidziektes zoals eczeem, abcessen en steenpuisten. Zwavel kun je onder andere vinden in melk, eidooiers, citroen, sinaasappels, druiven, spinazie, paardenbloembladeren, venkel, weegbree en chicorei.

Eczeemtrigger 8: Water
Het klinkt misschien heel erg tegenstrijdig, maar ook water kan een trigger voor eczeem zijn. In een normaal geval, kan de huid zich prima weren tegen water. Alleen bij mensen die gevoelig zijn voor eczeem, is de huid aangetast waardoor het water de huid binnen kan dringen. Daardoor raakt de huid ontstoken en kan er eczeem ontstaan. Aan de andere kant is zeewater veel minder slecht voor je huid.

Meer tips… schrijf je in voor tips

Wil jij weten of je daadwerkelijk echt eczeem hebt? Boek dan een gratis intake in.

door: Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?