Medicatie niet nodig tegen acne

Medicatie niet nodig tegen acne vulgaris.

Medicatie is niet altijd gewenst, zo blijkt uit onderzoek van Cleyo, maar liefst 98% van de personen die medicatie slikken tegen acne, willen dit totaal niet en hebben hier ook geen baat bij.

Medicatie is zeker niet nodig. Chemische Peelings, kruiden peelings, microneedling, microdermabrasie en verwijdering van comedonen, pustels en papels zijn allemaal niet medicamenteuze behandelinterventies. Deze worden vaak toegepast bij acne. Uit onderzoek blijkt dat combinaties van deze behandelingen in een persoonlijk behandelplan, vele malen effectiever zijn dan ‘het slikken’ van medicatie.

We gaan de behandelingen even kort met je doornemen, want wat is nu eigenlijk wat?

Chemische Peelings

In Chemische Peelings heb je oneindig veel soorten zoals: jessner, glycolzuur, amino fruid acid, lipo hydroxy acids, alpha hydroxy acid, melkzuur, salicylzuur en trichloorazijnzuur. Het sterkste bewijs voor de werkzaamheid werd gevonden in glycolzuur peelings. Ieder huid is natuurlijk anders, maar liefst 67% vermindert de acne sterk na 2 behandelingen.

Een chemische peeling is een huidherstellende behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen te verwijderen. De huid, die na de chemische behandeling terug groeit, is vaak gladder en heeft een jonger uiterlijk.

Een chemische peeling wordt gebruikt om acne, rimpels, verkleuring van de huid en littekens te behandelen. Meestal wordt dit op het gezicht toegepast.

Chemische peelings kunnen, afhankelijk van de gewenste resultaten, op verschillende dieptes in de huid worden uitgevoerd. Hoe dieper de behandeling in de huid plaatsvindt, hoe beter de resultaten zullen zijn, maar de client heeft dan natuurlijk ook een langere hersteltijd nodig.

Kruiden Peelings

Wil je graag een peeling proberen, maar gaat heftige chemische peeling je net iets te ver? Dan is de Cleyo kruidenpeeling een goed alternatief. Deze behandeling is niet geschikt om thuis te doen, voor de Cleyo kruidenpeeling raden wij aan een Cleyo huidinstituut of specialist te bezoeken.

Heb je een geïrriteerde huid, last van acne, een grauwe teint of zijn de eerste rimpels gesignaleerd, dan is het verwijderen van dode huidcellen vaak de eerste stap. Deze kruidenpeeling verwijdert alle dode huidcellen, het geeft je huid een oppepper en zorgt er zo voor dat je binnen een halfuur van je doffe teint verlost bent. Daarnaast is deze kruidenpeeling goed voor je huid en hij kan zelfs de eerste beginnende lijntjes verwijderen.

Microneedling

Microneedling is het gebruik van kleine naalden om prikken toe te dienen met medische doeleinden, om acne en littekens te verminderen en om de natuurlijke helingsmechanismen aan te sporen. Deze zorgen voor een gladde en gezonde huid.

Het penetreren of het prikken in de huid om het te laten genezen is niet iets wat nieuw is. Doktoren hebben needling technieken gebruikt om gezwellen te behandelen en om de druk weg te halen die op de wonden staan. Dit doen ze al eeuwen, In de laatste tientallen jaren zijn er meerdere methodes ontwikkeld om de huid te doorprikken voor medische doeleinden.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is “HOT”en één van de top behandelingen bij Cleyo, omdat het snel hele mooie resultaten geeft! Een microdermabrasie behandeling geeft namelijk al na één keer een mooi resultaat. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan als oppepper maar ook in kuurverband om het beste en mooiste resultaat te krijgen.

Microdermabrasie is een intensieve peeling hierbij wordt gebruikt gemaakt van een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn. Microdermabrasie in kuur verband geeft het beste en mooiste resultaat. 

Verwijderen onzuiverheden

Door onzuiverheden in het gezicht kunnen de poriën groter worden. Hierdoor zijn ze beter zichtbaar en vaak donker van kleur (mee-eters) of liggen ze op de huid (gerstekorrels).

Tijdens het verwijderen van onzuiverheden worden ontstekingen en talg ophopingen verwijderd.

Soms wordt hier gebruik gemaakt van een naald om de huid zo min mogelijk te beschadigen.

Het verwijderen van onzuiverheden gaat niet zonder enige vorm van behandelsporen. Roodheid en zwelling zijn normale reacties van de huid die na de behandeling al snel zullen verminderen.

Kortom als je het zo leest, is er voldoende op de markt om je huid tot een hoger niveau te brengen zonder enige vorm van medicatie te slikken. Vraag een gratis consult gesprek aan om te kijken hoe we je huid naar een hoger niveau kunnen tillen, zonder enige vorm van medicatie.

Geschreven door:

Huidspecialist L. Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?