Infrarood sauna deken

Infrarood sauna deken

Infrarood. Je zal je vast afvragen, wat is een infrarood sauna deken. Tijdens welke behandeling wordt zo’n deken gebruikt?  En is dit iets voor mij?  In deze blog ga ik je alles vertellen over de infrarood sauna deken, en in welke vorm wij deze deken toepassen binnen Cleyo.

De infrarood sauna deken die wij hier toepassen in het huidinstituut, is een deken die een ontspannende invloed op het gehele lichaam heeft. Deze dekens kunnen tot wel 40- tot 85 graden worden opgewarmd. En heeft een positieve invloed op je spieren, pezen en gewrichten. Een infrarood deken kan je dus vergelijken als een infrarood sauna cabine en een infrarood lamp.

Je kent vast wel de infrarood sauna’s en een infrarood lamp wel of je hebt er wel eens van gehoord.  Deze werden vroeger ingezet om vastzittende en pijnlijke spieren te behandelen en verhelpen. De deken is daarom zeker geschikt als gewrichtsklachten hebt. Het helpt niet enkel tegen gewrichtsklachten maar ook tegen reuma en andere aandoeningen zoals: acné, psoriasis en eczeem. Kortom, verschillende lichamelijke klachten kunnen hierdoor verlicht of zelfs verholpen worden.

Deze stralen gaan diep je huid in, en stimuleert je bloedsomloop, waardoor het een gunstig effect heeft op de gewrichtsklachten, reuma of andere aandoeningen. Deze stralen zijn niet schadelijke en is de deken daarom voor iedereen geschikt.

De deken hoeft niet alleen toegepast te worden voor gewrichtsklachten, reuma of andere aandoeningen, maar kan ook toegepast worden op lichaams-pakkingen.  Hierdoor kunnen de stoffen van de lichaams-pakking nog beter opgenomen worden door je huid en geeft het een direct voelbaar effect.  De infrarood sauna deken wordt ook gebruikt voor het afslanken, ontgiften van het lichaam, bevorderen van weefsels en heeft een anti-cellulitis werking.

Doordat je in zo’n warme deken ligt die tussen de 40- en 80 graden warm worden, gaat je lichaamstemperatuur, hartslag en bloedsomloop stijgen. Wat er dus gebeurt met je lichaam, is doordat je hartslag, bloedsomloop en lichaamstemperatuur stijgt, wordt je stofwisseling gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen in je lichaam sneller worden afgevoerd. Ook veroorzaakt deze deken veroorzaakt een snelle koortsreactie die bacteriën en virussen kan doden. Daardoor wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt.

Wel is het aan te raden om eerst een arts te raadplegen of indien je vanwege gezondheidsklachten twijfel zou kunnen ontstaan rondom het gebruik van een infrarood sauna deken Bijvoorbeeld als je zwanger bent, onder invloed bent van sterke geneesmiddelen of als je ernstige spierontsteking hebt. Omdat het bewezen is dat deze deken helpt voor reumapatiënten om pijn- en stijfheidsklachten te verlichten, kan ik niet aanbevelen om hiervan gebruik re maken wanneer de ziekte in een acute fase verkeert. Doormiddel van de warmte verergert dat dan namelijk de ontsteking.  De infrarood toepassingen zijn alleen doelmatig als de ziekte in een rustige fase verkeert.

Ook een ook een infrarood behandeling? Boek je afspraak!

By: Huidspecialist L. Henraat & Geneeskundig Therapeut Rowin van Wanrooij

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?