Kenmerken van Rosacea

Wat betekent Rosacea?

De letterlijke betekenis van Rosacea “rood als een roos”. 

Rosacea is een veel voorkomende vasculaire chronische huidaandoening. Waarvan vele mensen niet weten wat het is of dat ze het überhaupt hebben. Vaak denken ze dat het een allergische reactie is. Of dat hun huid hypergevoelig is. Rosacea komt vooral bij mensen met een lichte en dunnere huid voor. Als we gaan kijken heeft ongeveer 3% tot 4% procent van de bevolking te maken met Rosacea. In diverse vormen als ernstige en minder heftige Rosacea.

Wist je dat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er meer vrouwen als mannen er last van hebben? Alleen hebben mannen als zij hier last van hebben het vele malen erger dan de vrouw. Toch komt Rosacea het meest voor bij vrouwen tussen de 30 en de 50 jaar en heeft 1 of de 5 vrouwen er last van. 

Rosacea is te herkennen aan de fel rode verkleuringen.Van met name de wangen en op en rondom de neus. Deze gaan vaak samen met bultjes en/of puistjes. 

Ook uitgezette bloedvaatjes (Couperose) komt vaak voor in combinatie met Rosacea. Deze worden dan ook sneller zichtbaar bij mensen met een lichte en dunne huid. Zo heeft Cleyo Beauty Professional hiervoor diverse innovaties ingezet om unieke en exclusieve behandelingen voor Rosacea uit te voeren en belangrijk, met veel resultaat. 98% van de mensen geven aan dat hun Rosacea met meer dan 80% is vermindert binnen een aanzienlijk korte tijd.

Deze huidaandoening kan daadwerkelijk per dag verschillen doordat je te maken krijgt met diverse triggers en factoren welke de Rosacea kunnen beïnvloeden.

Rosacea kent vier verschillende vormen:

Papulopustuleuze Rosacea 

Deze heeft als kenmerken aanhoudende roodheid met bultjes of puistjes, bobbelige plekken of Acne-achtige puistjes met kleine pus bultjes. 

Vasculaire Rosacea 

Deze heeft als kenmerken het blozen in het gezicht, aanhoudende roodheid op de neus, wangen en het midden voorhoofd, zichtbare gesprongen adertjes en een gevoelige, stekende, gezwollen of ruwe schilferige huid. 

Rhinophyma Rosacea 

Dit is de meest zeldzame vorm van Rosacea. En heeft als kenmerken een verdikking van de huid, vaak rond de neus, ook zie je een hobbelige huidstructuur. 

Rosacea van de ogen

De kenmerken bij deze vorm zijn vooral waterige, rode, geïrriteerde ogen. Ook een droog, jeukend of gevoeligheid voor licht wordt hieraan geleid. Dit type Rosacea kan zelfs tot zichtproblemen leiden. Doordat tranende ogen, het gevoel dat er iets in het oog zit en ontsteking van het ooglid, het hoornvlies of het bindvlies. Het bindvlies wordt vaak ook de conjunctiva genoemd. Het is het slijmvlies dat aan de binnenzijde van je oog bevindt.

De meest voorkomende klachten 

Blozen (tijdelijke roodheid) 

Blijvende roodheid 

Bultjes en puistjes 

Uitgezette bloedvaatjes (Couperose) 

En daarnaast kan de huid droog en branderig aanvoelen. 

Een andere combinatie die wij als huidexpert in onze huidinstituten van Cleyo zien zijn eczeem in combinatie met Rosacea. Bij deze combinatie kunnen zwellingen ontstaan in het gezicht of gelaat door een ophoping van vocht (Oedeem) of juist door de toename van het bindweefsel. Bij een toename van bindweefsel voelen de zwellingen wat harder en hobbeliger aan. 

Denk jij Rosacea te hebben of twijfel je. En weet je niet exact welke producten of behandelingen hiervoor ontwikkeld zijn. Laat je dan adviseren door een van onze huidexperts van Cleyo Skin Experts in de buurt. Zij plannen geheel vrijblijvend een intake gesprek met je in.

Geen tijd voor een intake gesprek. Dan kun je bij de dichtstbijzijnde locatie je producten van de Redness & Calming lijn van Cleyo Beauty Products bestellen.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?