Hoe kom ik aan een droge huid..

Een gevoelige huid wat kan ik ermee…


De gezichtshuid is één van de belangrijkste lichaamsdelen. Het is je grootste orgaan welke jouw als persoon moet beschermen, zorg hier dan ook goed voor. Als de gezichtshuid echter droog wordt, kan deze ruw en trekkerig aanvoelen en zelfs rood en schilferig worden en gaan jeuken. Er zijn verschillende oorzaken voor een droge huid in het gezicht en inzicht hierin kan helpen bij het zoeken naar relevante oplossingen. Hiervoor kun je natuurlijk terecht bij een van onze Skin Experts of kundige Schoonheidsspecialistes van Cleyo. Zij staan graag voor je klaar om doormiddel van een intake en huidscan een persoonlijke behandelplan uit te schrijven voor alleen jouw huid.


Een droge gezichtshuid is een veel voorkomende aandoening, hoewel sommige mensen hier gevoeliger voor zijn dan anderen. De belangrijkste huidtypes voor het gezicht zijn een normale, droge, vette of gemengde huid. Naarmate je ouder word, moet je je ook bedenken dat de veroudering van je huid invloed heeft.


Symptomen van gevoelige droge huid.


Droge huid:
Als je gezichtshuid voor het eerst vocht begint te verliezen, kan je de droogheid mogelijk pas worden opgemerkt als zijnde:
• Trekkerig
• Ruw


Extreem droge huid:
Als je deze eerste droogte niet behandelt, kan deze verder ontwikkelen en erger worden, namelijk:• Zeer trekkerig
• Schilferig
• Gebarsten
• Jeukend


Wat kunnen oorzaken zijn:
Stofwisselingsaandoeningen zoals diabetes mellitus en nieraandoeningen kunnen ook de kans op een droge huid vergroten.

Zorg ervoor dat je geen producten met parfum gebruikt, kijk bij voorkeur naar biologische of vegan producten. Cleyo Beauty Products heeft een speciale biologische en vegan lijn ontwikkelt. Ook bepaalde medicatie bijvoorbeeld bij Acne, welke je plaatselijk aanbrengt of oraal inneemt, kunnen ervoor zorgen dat je een vette, acne gevoelige huid extreem droog wordt en het gaat voelen alsof je huid gaat scheuren. Als je bijvoorbeeld uit de douche komt doet het zeer en wil je hierop direct een vette crème aanbrengen om de pijn te verzachten. Zorg er wel voor dat je hiervoor de juiste crème aanbrengt bijvoorbeeld de Hydra Day of het Hydra Serum van Cleyo Beauty Products. Door deze crème te smeren op je huid, voel je direct dat de hoge werkstoffen direct voor je aan het werk gaan.


Alle externe oorzaken van een droge huid in je gezicht tasten de natuurlijke lipiden oppervlakte barrière aan. Zodra deze lipidenbarrière wordt doorbroken, kan je vocht verdampen en worden de vitale vochtbindende stoffen gemakkelijk weggewassen. Door het ontbreken van deze natuurlijke vochtvasthoudende factoren kan je huid niet zoveel water vasthouden en droogt je huid uit tot deze factoren weer worden aangevuld en de lipidenbarrière aan het oppervlak wordt hersteld. Hiervoor kun je je schoonheidsspecialiste raadplegen om dit met jouw aan te pakken. Door zomaar een drogist binnen te lopen en een crème uit de schappen te pakken, ga je waarschijnlijk de mist in omdat je niet goed weet of de crème wel je juiste crème is voor jouw huid. Iedere huid van iedere persoon is tenslotte anders en wordt tevens ook beïnvloed door je leefomstandigheden, stress, ernstige ziektes, het weer, producten, vitaliteit en zo zijn er nog vele andere redenen te noemen.
Let wel op dat je een droge of gevoelige huid niet verward met een vorm van eczeem, hierin zitten namelijk nog wat verschillen. Deze worden in de blog eczeem verder toegelicht.


Als de droge huid niet met hydraterende producten zoals de Hydra Day of het Hydra Serum van Cleyo Beauty Products met vochtvasthoudende bestanddelen wordt behandeld, kan de droogte dieper in de gezichtshuid doordringen en de vochtnetwerken in de dieper gelegen huidlagen verstoren. Hoe dieper het probleem doordringt, hoe erger het wordt, en ook hoe langer het duurt voordat de oorzaak van het probleem kan worden opgelost.


De natuurlijke opwaartse vochtstroom naar de bovenste lagen wordt verminderd, wat leidt tot een extreem droge huid. Dit kun je aanpakken doormiddel van diverse Hydra behandelingen. Let op, probeer je gelaat niet extra te wassen met water, omdat je denkt als hij vochtig is dan voelt het fijn aan, dit zorgt er namelijk voor dat je huid nog droger wordt.

Vraag direct je intake gesprek aan, om te bekijken waar we jou mee kunnen helpen!

Door: Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?