Wat te doen bij Cellulitis of Cellulite

Wat zijn Cellulitis en Cellulite?
• De oorzaak van Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel.

.• Cellulitis komt vaak voor op de benen en gaat samen met roodheid, pijn en zwelling.

.• Een specifiek voorbeeld is Cellulitis in de huid van het oog, waarbij de oogleden fors opzwellen.


• Om Cellulitis weg te krijgen kun je het beste antibiotica slikken, deze zullen zich richten tegen de bacteriële infectie.


• Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd en wordt veroorzaakt door onderhuids vet die tot vergroving van de huid leidt.


• Cellulite komt vaak voor op (boven)benen, armen of billen.


• Cellulitis en Cellulite worden vaak met elkaar verward.

Terwijl dit toch echt 2 verschillende dingen zijn, maar wat zijn nu daadwerkelijk de echte verschillen?

Kan het verminderd worden..
Cellulite kan verminderd worden door een bindweefselmassage, gezonde leefstijl en het gebruik van onze Anti-Cellulite behandeling, voor een goed effect raden onze Skin Experts en uiterst kundige Schoonheidsspecialistes een kuur van meerdere behandelingen aan, dit kunnen wij bekijken tijden het intake gesprek.

Cellulite is…
Cellulitis moet niet worden verward met Cellulite. Dit is namelijk een toestand van het onderhuidse vet en vetweefsel, zo zie je dat het huidreliëf grover wordt en de huid (billen, benen, armen) een sinaasappelschil-achtig iets krijgt, wat vrij zichtbaar is. Cellulite wordt daarom ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Bij een sinaasappelhuid of Cellulite kunnen er kuiltjes en/of bobbeltjes in en op de huid enigszins gevoelig zijn. Cellulite bevindt zich vooral op de billen, benen en bovenarmen en is volkomen onschuldig er is niets kwaadaardigs bij, echter is het wel goed zichtbaar. De meerderheid van de vrouwen heeft er in meer of mindere mate last van. Ongeveer 63% van de Nederlandse vrouwen heeft dit, waarbij 52% aangeeft zich hier enorm aan te storen en dit probleem graag wil aanpakken.


Daarom komen wij met onze kuur Anti-Cellulite waarbij we in de afgelopen 6 maanden al meer dan 132 personen hebben geholpen met deze mooie behandelingen, allemaal met tevreden en supergoed resultaat! 96% van deze personen geeft aan dat ze dit iedereen aan kunnen raden! En hebben de behandeling als zeer prettig ervaren!
Wat is de oorzaak van Cellulitis en of Cellulite?
Cellulitis wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. Dit is een veel voorkomende oorzaak.
Bij Cellulite ligt de oorzaak ergens anders namelijk bij de verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit je omgeving en natuurlijk uit het voedsel wat je binnen krijgt. Deze zorgen voor een onregelmatige huidoppervlak, wat we de naam Cellulite geven.
Vaak wordt gedacht dat Cellulite samenhangt met overgewicht, maar dat is niet waar of beter gezegd een fabeltje! Cellulite komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen dat is een feit!

Het onderhuids vet is bij vrouwen opgebouwd uit een soort van ondersteunende punten waarop de huidlaag rust. Cellulite verandert de structuur van vet, waardoor deze niet meer in balans is. Hierdoor wordt de huidlaag ruw en stug.


Vermoedelijk is er een verband tussen Cellulite en vrouwelijke hormonen, zoals oestrogeen. Een andere mogelijke oorzaak is een verminderde of een slechte bloedcirculatie. Zo zijn ook vaak de innames van alcohol, geraffineerde suikers en cafeïne factoren die een grote rol kunnen spelen. Hiernaast kan onvoldoende lichaamsbeweging ook bijdragen aan het ontstaan van Cellulite. En als laatste speelt erfelijkheid waarschijnlijk ook een rol bij het ontstaan van Cellulite.

Ben jij nieuwsgierig wat Cleyo hierin kan betekenen voor jou? Vraag dan nu direct een intake gesprek aan met een van onze Leader Skin Experts of Gespecialiseerde Schoonheidsspecialistes.

door Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?