Acne is niet leuk!

Acne, iedereen heeft er weleens van gehoord. Maar wat is het nu precies. Acne is een huidaandoening wat bij 85% van de 12-24 jarigen voorkomt. Na deze leeftijd zwakt het af naar 12% van de vrouwen en 3% van de mannen die hier last van hebben.

Soorten en vormen van acne

Acne is er in veel verschillende soorten en maten. Er zijn vaak mee-eters, oppervlakkige ontstekingen en onderhuidse ontstekingen aanwezig. Acne komt voornamelijk voor in het gezicht. Ook zie je het vaak op de decolleté/ borst, schouders en rug. 

Acne kan erg vervelend zijn, omdat velen vinden dat het er onverzorgd uitziet, maar daarnaast kan het ook echt pijnlijk zijn en kan het iemand heel onzeker maken. Naast die onzekerheid, komt er nog een gevolg van Acne bij kijken en dat zijn de littekens die vaak overblijven na het hebben van Acne. 

Waar komt Acne vandaan of wat zijn de oorzaken. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

Genetisch bepaald 

Helaas kunnen we hier niks aan veranderen en kan het zo zijn dat je vanuit je genen gevoelig bent voor Acne.

hormonen cleyo skin experts
skin experts

Hormonen

Dit komt je waarschijnlijk wel bekend voor, omdat enorm veel pubers last hebben van Acne. Wanneer kinderen in de pubertijd komen vinden er hormonale veranderingen plaats, waardoor Acne kan ontstaan. Niet alleen bij pubers komt Acne voor, maar ook bij vrouwen rondom de menstruatie, tijdens een zwangerschap of de overgang vinden die hormonale veranderingen plaats, waardoor er dan ook Acne kan ontstaan. Tijdens een zwangerschap is er vaak tijdelijke Acne. 

Make-up 

Dit is eigenlijk een soort trigger voor Acne. Door make-up en dan voornamelijk vloeibare make-up, raken de poriën verstopt en kunnen er ontstekingen ontstaan. Als je last hebt van Acne is het het beste om gebruik te maken van minerale make-up, deze make-up sluit de huid niet af en zo raken de poriën niet verstopt. 

Krabben/ wrijven

Er zijn stiekem een hoop mensen die onbewust continu aan hun gezicht zitten. Zo kan Acne ook ontstaan, omdat je continu je gezicht aanraakt worden ook de talgkliertjes op die plekken extra gestimuleerd. Daarnaast zitten er een hele hoop bacteriën op je vingers en onder je nagels, waardoor er ook ontstekingen kunnen ontstaan. Naast dat onbewust krabben of wrijven, denk ik dat eigenlijk iedereen wel eens zelf een puistje heeft opengekrabd of heeft uit proberen te knijpen, hierdoor wordt een ontsteking vaak groter en de kans op littekens is ook vele malen groter.

Geneesmiddelen

Bepaalde geneesmiddelen, zoals medicatie (Prednison) voor Acne kan Acne verergeren of veroorzaken

Klimaat

Met het klimaat bedoel ik voornamelijk de vochtige lucht, wat Acne kan verergeren of veroorzaken.

Denk bijvoorbeeld maar aan de mondkapjes. Als je een mondkapje draagt is er sprake van vochtige lucht in het kapje en daarbij heb je de wrijving van het mondkapje tegen de huid, om deze redenen ontstaat dan ook de mondmasker Acne.

Vaak hoor je

Vaak hoor ik dat mensen denken dat hun Acne is veroorzaakt door stress of voeding. Stress en voeding zijn geen oorzaken van Acne, maar meer triggers. Als je bijvoorbeeld overgevoelig bent voor bepaald voedsel kan jouw Acne daardoor ontstaan of verergeren. Als je stress ervaart wordt er in je bijnieren Cortisol aangemaakt. Dit verhoogt de talgproductie en kunnen er ook meerdere ontstekingen ontstaan.

Stop acne

Wil jij af van Acne en weer zeker over straat durven lopen? Wij van Cleyo kunnen je daarbij helpen, door middel van onze unieke behandelmethodieken binnen Cleyo Skin Experts. Daarbij wordt jij geholpen met volledig natuurlijke producten, die Vegan en Biologisch zijn. Daarnaast zijn de producten van Cleyo Beauty Products vrij van parabenen, siliconen, sulfaten, PEG, geur- en kleurstoffen om jouw huidprobleem te gaan verminderen op een volledig natuurlijke wijze. 

cleyo beauty products

Wij kunnen je helpen

Wij hebben extreem veel ervaring met het verminderen van huidproblemen. Dat is dan ook onze core business. waaronder Acne, kunnen wij van Cleyo jouw garanderen dat je huid met minimaal 80% verbeterd wordt. Wij hebben namelijk het huidverbeteringsgarantiezegel, waardoor jij zeker bent dat je huidprobleem daadwerkelijk sterk wordt verminderd, jouw eindeloze zoektochten naar de juiste producten of behandelingen stopt dan ook hier. Ik stel graag een persoonlijk behandelplan voor je op, om zo samen met jou te kunnen onderzoeken waar jouw Acne vandaan komt, zo kunnen we de kern van jouw Acne snel en effectief aanpakken. Zie ik je snel bij mij in het huidinstituut?

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?