Acne en voeding

Ongeveer 65% van de bevolking heeft wel eens last gehad van Acné, vaak start dit in de periode van de puberteit. Rond het 20e levensjaar gaat dit vaak vanzelf over. Echter bij anderen blijft dit het gehele leven.

Is hier iets aan te doen?

Jazeker, het is belangrijk dat je samen met de skin expert van Cleyo een volledig uitgebreid onderzoek doet. Dit om te kijken waar exact de oorzaak vandaan komt. Bij huisartsen etc. wordt vaak het probleem onderdrukt. Wij van Cleyo zijn ervan overtuigd dat het probleem onderdrukken, maar slechts tijdelijk werkt en onze Skin Experts liever op zoek gaan naar de echte oorzaak van het probleem, om deze direct aan te pakken bij de kern. Om deze vervolgens op te gaan lossen.

Maar wat is Acné nu precies? Acné Vulgairs is één van de meest voorkomende huidproblemen ter wereld en kan ontstaan bij elk huidtype. In de Westerse landen hebben meer mensen last na Acné, op de statistieken kunnen we zien dat 79% van alle volwassenen ooit eens met dit huidprobleem te maken krijgt. 

Doordat in de puberteit de hormonen verder worden ontwikkeld, krijgen de pubers last van hormoonschommelingen en hierdoor meer behoefte naar het vettige en fastfood, onder deze invloeden blijft de Acné langer dan gewoonlijk.

Tevens is stress vaak de aanstichter van Acne en ontstekingen op het gelaat. 

Dit samen is een aantasting op je immuunsysteem. Door deze aantasting worden ook andere organen uit balans gebracht.

Doordat er in een persoonlijk gesprek, directe en indirecte vragen worden gesteld zoals, voeding, leefwijze, medicatie. Onze huid experts oftewel de skin experts van Cleyo, gaan hiermee aan de slag achter schermen en maken een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan voor ieder uniek persoon. Zo kunnen we het snelste naar de kern van het probleem gaan om deze op de snelst mogelijke manier aan te pakken.

Acné Vulgairs is een verzuurd Ph. De Ph geeft de zuurtegraad aan van je huid. Doordat er een overmatige talg productie is en een opeenstapeling van cellen. Het teveel aan talg in de puberteit kan dit leiden tot talloze ontstoken poriën of comedonen (mee-eters) die verstopt raken.

Dit kunnen we simpelweg oplossen door de Intense Cleanser te gebruiken, deze cleanser spoelt doormiddel van BHA’a ( olie-oplosbaar) de talg (olie) poriën schoon. En zorgt dat poriën minder verwijd raken.

Wat we ook dikwijls mee insluizen in de huid is het Vitamine C Serum 15% of 20%, afhankelijk van de intensiteit van de ontsteking. Omdat deze Vitamine C de aanmaak van collageen zal verhogen, zodat de huidcellen verstevigd kunnen worden, om zo de genezing van de Acné huid te versnellen.

Daarnaast is het aan te raden, een licht hydraterende Dagcréme aan te brengen, deze is de Intense Day Cream van Cleyo. 

Deze Day Cream heeft ook een zeer sterke huidverbeteringsbasis. Het bevat 5% probleemoplossende gel om de onrustige huid gedurende de dag te conditioneren. En de ontstekingen af te remmen.

Het ontstaan en mogelijke oorzaken op een rij:

Hormonale disbalans

De puberteit

Stress en depressie

Verkeerd voedingspatroon

Ongezonde levensstijl

Genetisch bepaald (erfelijkheid)

Vervuiling aan werkgerelateerd

Wil jij exact weten wat de oorzaak is en of je deze kunt oplossen? Vraag dan een persoonlijke intake aan met een van onze Cleyo Locaties.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?