Meeste oorzaken van acne

Heel veel mensen hebben ooit wel eens last gehad in hun jeugdjaren van Acné, bij anderen gaat het precies nooit over. 

Maar wat is Acné nu precies? Acné Vulgairs is één van de meest voorkomende huidproblemen ter wereld en kan ontstaan bij elk huidtype. In de Westerse landen hebben meer mensen last na Acné, op de statistieken kunnen we zien dat 79% tot 95% van alle volwassenen ooit eens met dit huidprobleem te maken krijgt. 

Meestal begint Acné in de puberteit zo ongeveer rond het 12e tot 25e jaar. 

Doordat onze jeugd last heeft van hormoonschommelingen en proeven van hun gewonnen vrijheid, zien we dat deze groep dikwijls gaat grijpen naar het vettige en zoetrijke fastfood, onder deze invloeden blijft de Acné weleens langer hangen en is dit ook nog eens stress gerelateerd.

Dit alles is tevens een regelrechte inbreuk op het immuunsysteem, het immuunsysteem werkt namelijk niet enkel vanuit de darmen maar ook vanuit de lever en de hersenen, vandaar dat er een verband is hoe je met stress en voeding omgaat.

Daarom dat een Cleyo huidexpert altijd naar de levensstijl en voeding zal vragen, dit nemen we dan mee in ons persoonlijk behandelplan zodat we ook de aanbevolen producten hierop kunnen afstemmen.

Acné Vulgairs is een ontstekingsziekte van de huid (verzuurde PH), door het overmatig produceren van talg en een opeenstapeling van cellen (Hyperkeratinisatie), door het teveel aan talg in de puberteit kan dit leiden tot talloze ontstoken poriën laesies of comedogenen die verstopt raken door de bacterie Proionbacterium acnes. 

Dit voorkomen we door de Intense Cleanser te gebruiken, deze cleanser gaat intens de poriën schoonhouden. Deze Cleanser is specifiek gemaakt om huid te verbeteren met een samentrekkend, fysio actief mengsel van Ginger, Cinnamon en Sanguisorba; Thee boom

Groene klei; Tamarindus indica-extract. Dit zorgt ervoor dat de poriën minder verwijt worden.

Deze basis heeft een sterk effect dat de talgproductie vermindert en ST vermindert, Aureus, ST. Epidermis,en bacteriën afremt. De combinatie met de BPO V2 geeft een zeer sterke vermindering van mee-eters, whiteheads, puistjes en putjes. De Intense Cleyo lijn is meer voor de ernstige gevallen van een onrustige huid.

Wat we ook dikwijls mee insluizen in de huid is het Vitamine C Serum 15% of 20%, afhankelijk van de intensiteit van de ontsteking. Omdat deze Vitamine C de aanmaak van collageen zal verhogen, zodat de huidcellen verstevigd kunnen worden, om zo de genezing van de Acné huid te versnellen.

Daarna raden we een licht hydraterende Dagcréme aan, de Intense Day Cream 5%

Deze Day Cream heeft ook een zeer sterke huidverbeteringsbasis. Het bevat 5% probleemoplossende gel om de onrustige huid gedurende de dag te conditioneren. Het hydrateert de huid, voorkomt overmatige talgproductie en vermindert de bacterieverspreiding overdag. Na het reinigen dient men 0,5 – 1 ml aan op het onrustige gelaat en andere aangetaste lichaamsdelen aan te brengen.

Het ontstaan en mogelijke oorzaken op een rij:

Hormonale disbalans;  

normaal in de puberteit, later kan dit met stress gepaard gaan. Te hoge celdeling waarbij een abnormale afschilfering van keratiocyten in het folliculaire kanaal kan opduiken.

Verhoogde talgproductie;

Dit zien we vaak na de zomer omdat menig jeugdige en jong volwassene denkt dat de zon helpt om de Acné op te lossen. De zon gaat de huid uitdrogen waardoor er nadien een verhoogde talgproductie gaat ontstaan, wat daarna voor meer problemen gaat zorgen. 

Ook zien we dikwijls bij onze Cleyo Skin Experts dat mensen met Acné gaan prutsen aan hun puistjes, daardoor zal een verspreiding van de bacterie Probiobacterium ontstaan welke weer tot een verspreiding van de Acné kunnen zorgen. Doordat de huid waarin de ontsteking zich bevind inwendig zal scheuren en er dus een bacterie-haard zal ontstaan.

Hiervoor hebben we de ideale oplossing namelijk de Vitamine C 20%.

Deze intensieve gel is een behandelingsgel voor onzuiverheden, huidvlekken, rode vlekken van ontstekingen en puistjes. Hij is van een lichte textuur, zacht en brengt gemakkelijk aan. Zo verzacht en kalmeert hij ontstoken plekken, gaat tot diep in de porie voor gerichte acties. Zo helpt hij tegen verstoppingen van de huid en mee-eters.

De gel bevat hoge concentraten ontstekingsremmende ingrediënten en bestrijdt roodheid en vlekken. Als men deze tweemaal per dag op onzuiverheden en vlekken aanbrengt, creëert hij een onzichtbare beschermlaag.

Intense Nightcream 10%

Deze Night Cream heeft ook een zeer sterke huidverbeteringsbasis. Het bevat 10% probleemoplossende gel om de onrustige huid gedurende de nacht sterk te verbeteren en te voeden. Met meer dan 10% in combinatie met de skin enhancement base is het product de meest effectieve oplossing om gedurende de hele nacht goed het werk te doen. Na het reinigen 0,5 – 1 ml aanbrengen op het onrustige gezicht en andere aangedane lichaamsdelen.

De relatie tussen Omega 3 en Acné.

Aanwijzingen dat Omega-3 vetzuren een positief effect hebben op Acné zijn afkomstig uit dermatologische onderzoeken uit het verleden die aantonen dat Acné minder voorkomt onder bevolkingsgroepen die een voedingspatroon hebben dat rijk is aan Omega-3 vetzuren.

Onderzoekers ontdekten dat de klinische symptomen sterl verminderd waren toen hun voedingspatroon werd aangevuld met Alfa linoleenzuur (Omega 3), De genoemde vetzuren werden aanvankelijk vitamine F genoemd, nu noemen we deze essentiële  vetzuren. 

Omega 3 in nodig, om de elasticiteit in de cellen te verbeteren, dit zal zorgen voor ontstekingsremming.

  • Het Westerse voedingspatroon, waar de inname van Omega 6 vetzuren op gebaseerd is. is eigenlijk 10 x te hoog aan Omega 6. 
  • Natuurlijk moet er rekening worden gehouden met het feit dat Omega 3 die je terugvindt in vis gaat oxideren in temperaturen boven de 40 graden. wat er dus op wijst, indien je je vis klaarmaakt (bakt, frituurt) er enkel geoxideerde Omega 3 aanwezig zal zijn. 
  • Verzadigde vetten, transvetten, vetarme diëten, alcohol, een laag insuline gehalte, eiwitten tekort. suikervrije voedingspatronen,stress.

Omega 3 vetzuren 

Omega 3 vetzuren zijn onder te verdelen in ALA (Alfa- Linoleen zuur) en EPA en DHA waarvan ik u de ingewikkelde naam even bespaar. ALA is namelijk de belangrijkste binnen de Omega 3 vetzuren. De beste bronnen zijn lijnzaad 47%, walnoten, koolzaadolie en hennepproducten. EPA en DHA komen vooral voor in vette vis zoals makreel, zalm, paling haring, sardines, en forel deze zijn belangrijke bronnen voor deze vetzuren, want vis slaat deze op in hun vetweefsel. Ook in algen zit een goede hoeveelheid Omega 3 bijv. krill-olie.

De hoeveelheid Omega 3 die we nodig hebben in ons lichaam bedraagt 3 gram voor mannen en 2 gram voor vrouwen.

Bij de Skin Experts van Cleyo wordt er nagegaan wat uw persoonlijke leefwijze is en hoe uw voedingspatroon eruit ziet. Het is daarom meegenomen om je eigen eetpatroon eens te noteren indien u start met uw persoonlijk behandelplan. 

Zo kunnen we snel even bijsturen en met enkele tips uw persoonlijk resultaat nog sneller en effectiever benaderen.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?