Zon, zee strand en bescherming

Wat geweldig! Het is terug zover, de mooiste tijd van het jaar: DE ZOMER!
Eindelijk zalig genieten van de zon, lekker bruinen en helemaal ontstressen. De luchthavens zijn eindelijk terug open en een vakantiebestemming zoals Spanje, Italië of Kroatië zijn terug bereikbaar. 

Yes!! Wat gaan we doen.

Het wordt weer tijd om te picknicken, te terrassen en te zwemmen. Dat betekent dat we een hoop tijd in de zon doorbrengen. Dat vinden we fijn. Niet zo gek, want in de zon maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, maar zonnen kan ook extreem schadelijk zijn, als je het niet goed doet. Daarom is het ook belangrijk om te weten hoe je jezelf (en je mooie huidje) het beste kan voorbereiden en beschermen tegen de zon

De zon is er altijd en we houden ervan. En terecht want hij draagt bij aan onze gezonde portie vitamine D. Maar hij schijnt op bepaalde momenten feller. Hoe hoger de zonkracht, hoe schadelijker voor je huid. Je dient dus niet alleen op een zonnige dag jouw huid te beschermen tegen de UV-A en UV-B stralingen, maar ook op een koudere witte, bewolkte dag.

Wat zijn UV-A en UV-B stralen?

Er bestaan verschillende soorten van stralen. UVC, de minst bekende soort, wordt tegen gehouden door de ozonlaag. In tegenstelling tot UVA en UVB die wel de aarde bereiken.

UVA zorgt voor veroudering

95% van de stralen die de aarde bereiken, zijn UVA. Ze veroorzaken geen pijn, maar wel schade aan de opperhuid, want ze dringen diep door in de huid. Ze produceren vrije radicalen en kunnen je cellen aantasten, waardoor ze op lange termijn verantwoordelijk zijn voor huidveroudering, zonneallergie, pigmentvlekken en rimpels. Ze verhogen ook het risico op huidkanker. En omdat ze ook door glas en wolken komen, moet je je zelfs bij slecht weer tegen deze stralen beschermen.

UVB doet je verbranden

Omdat deze stralen een kortere golflengte hebben, dringen ze minder diep door in je huid. Ze zijn verantwoordelijk voor zonneslagen (wat ook een soort ‘brandwonde’ is), voor een getinte huid en ze verhogen het risico op huidkanker. 

De beste manier om je tegen zonnebrand te gaan beschermen is: SMEREN! En het liefste met een huidverbeterende SPF50 zoals die van Cleyo.

Hoe vaak moet je smeren?

Laag 1 van zonnebrandcrème kun je het beste een half uur vóórdat je in de zon gaat zitten aanbrengen. De rest van de dag moet je jezelf om de twee uur opnieuw insmeren. Dat zonnebrandcrème de hele dag door kan beschermen is een fabel. Let in de zomer van halverwege juni tot en met augustus op dat je niet met je blote huid in de felle zon gaat zitten. 

Wat kan ik doen om me goed voor te bereiden naar de zomer?

Cleyo Skin Experts biedt in al haar locaties unieke gelaatsbehandelingen aan. Deze zijn volledig aangepast aan de huid van de klant nadat deze door ons geanalyseerd is. We luisteren naar jouw wensen en gaan daarna aan de slag.

Wat is het nut van een gelaatsbehandeling

1.Een gezichtsbehandeling geeft de huid een boost

Een professionele gezichtsbehandeling is over het algemeen uitgebreider dan de verzorgingsroutine die dagelijks thuis wordt uitgevoerd. De huid wordt dieper gereinigd en behandeld met producten die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten. Eens in de zoveel tijd een bezoekje aan het huidinstituut van Cleyo doet wonderen voor je huid; het komt langzaam maar zeker in topconditie. 

2. Een goed gereinigde huid neemt de actieve bestanddelen van verzorgingsproducten beter op

Dode huidcellen, vet en vervuilingen van buitenaf kunnen de poriën verstoppen. Het heeft weinig zin om iedere dag crème aan te brengen op een vervuilde gezichtshuid, de werkzame stoffen kunnen zo namelijk niet door de huid worden opgenomen. Zonder goede reiniging is er dus ook geen deftige verzorging en huidverbetering mogelijk. Bij Cleyo reinigen we de huid diep waardoor het beter toegankelijk is voor verzorgende producten.

3. Cleyo kan je de juiste behandeling en advies geven

Iedere huid is anders een heeft andere verzorging nodig. Bij onze Cleyo Skin Experts kunnen wij door middel van een huidanalyse bepalen welk huidtype je hebt en in welke conditie de huid verkeert. Vervolgens kijkt ze naar wat de mogelijkheden zijn om de conditie te optimaliseren. Hierdoor krijg je een effectieve behandeling aangepast op de specifieke behoefte van de gezichtshuid.

4. Een gezichtsbehandeling werkt ontspannend

Een gezichtsbehandeling zorgt ook voor een moment van ontspanning; even ontsnappen aan de drukte van alledag. Gecombineerd met een gezichtsmassage is het een ware verwennerij voor de huid. Een gezichtsmassage stimuleert de hersenen om oxytocine te produceren, ook wel het gelukshormoon genoemd. Je komt tot rust en zult minder stress ervaren. 

Daarnaast heeft het hormoon positieve effecten op je hart, bloedvaten, spijsvertering en het geheugen.

5. Een schone huid veroudert minder snel

Een gezichtsbehandeling kan het verouderingsproces helaas niet voorkomen, maar wel helpen om de huid jong te houden. Goede reiniging en intensieve huidverzorging dragen bij aan het verminderen van tekenen van huidveroudering als rimpels, kraaienpootjes en een slappe huid. Een gezichtsbehandeling in combinatie met een gezichtsmassage doet wonderen voor de huid; een zachte massage bevordert de doorbloeding en verstevigt zo het bindweefsel. Daarnaast kunnen de cellen alle voedingsstoffen beter opnemen waardoor de effectiviteit van verzorgingsproducten wordt verhoogd.

6. Onzuiverheden worden verwijderd door een expert

Heb je last van puistjes of mee-eters? Wij als experts hebben ervaring met het behandelen en verwijderen van onzuiverheden. Daarnaast kunnen wij, door de huid op een juiste manier te reinigen en verzorgen, een groot deel van de problemen voorkomen.

7. Een mooie huid geeft je zelfvertrouwen een boost

Een gezonde en goed uitziende huid kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Meer zelfvertrouwen zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit. Schoonheid is uiteindelijk een balans tussen innerlijk en uiterlijk.

Cleyo Skin Experts

Meer weten?

Wens jij graag op gesprek te komen om met huidverbetering aan de slag te gaan? Maak dan nu een afspraak met jouw Cleyo Skin Expert en maak kennis met onze huidverbetering-garantiezegel!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?