5 gouden tools waarom een SPF gebruiken

Bescherming tegen de UV-straling van de zon. Iedereen weet dat je je moet beschermen tegen de zon, maar waarom is het nou echt zo belangrijk?
Hier 5 redenen waarom zonnebescherming zo belangrijk is:

1. Het voorkomt verbranding: verbranding is een reactie van de huid op UV stralen, waardoor de huid rood/roodbruin wordt en er een lichte zwelling ontstaat, wat later gaat vervellen. Bij ergere verbranding kan het ook pijnlijk worden en kunnen er zelfs blaren ontstaan.
Verbranding ontstaat door het niet/niet voldoende beschermen van je huid met een zonnebrand. Door je met minimaal Spf30 te beschermen en de zonnebrand om de 2-3 uur aan te brengen, voorkom je verbranding van de huid.

Verbrand?
Ben je al verbrand? Neem dan contact op met een van onze Skin Experts, zodat we je verder kunnen helpen.


2. Verkleint de kans op huidkanker: de kans op huidkanker is aanzienlijk groter als je je niet/niet voldoende beschermt tegen de zon. Hoe vaker je verbrand, hoe groter de kans op huidkanker. Jaarlijks krijgen 70.000 Nederlanders te horen dat ze huidkanker hebben. Zodra je je wel voldoende beschermt tegen de zon met zonnebrand met minimale Spf30 factor, verklein je de kans op huidkanker.

3. Voorkomt vroegtijdige huidveroudering: rond het 35e levensjaar neemt de Collageen en Elastine in de huid af, waardoor het huidverouderingsproces op gang komt. De UV-A straling van de zon zorgt ervoor dat vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt door het niet goed omgaan met de zon.
Wellicht heb je al last van vroegtijdige huidveroudering. Dan kunnen wij van Cleyo Skin Experts jou helpen. Neem contact op met de Skin Expert bij jou in de buurt en start met huidverbetering en huidversteving.
Cleyo Skin Experts van de huidinstituten van Nederland en België, die huidproblemen voorkomen en/ of verminderen. Wij hebben de huidverbeteringsgarantiezegel, wat aangeeft dat wij garantie geven op de huidverbetering die wij bij jou creëren door middel van gelaatsbehandelingen met biologische & vegan producten.


4. Voorkomt zonneschade en pigmentvlekken: door in de jongere jaren niet goed om gaan met de zon, wordt er op latere leeftijd zonneschade ontwikkeld. Zonneschade of te wel hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door de pigmentcellen die op bepaalde plekken meer pigment aanmaken, dan op andere plekken. Zo ontstaan er pigment ophopingen in de huid, die zich uiten als pigmentvlekken.

Zonneschade dat wil jij toch niet? Smeer je dan voldoende in met zonnebrand, minimale Spf30 om zo zonneschade te voorkomen.

Schaamte voor vragen te stellen

Ben jij eigenlijk al te laat en heb jij al zonneschade gecreëerd, schaam je je en wil je er graag wat aan doen? Kom eens langs bij ons in het huidinstituut voor een huidanalyse, zodat jouw Skin Expert je kan adviseren over gelaatsbehandelingen en producten. Wij van Cleyo Skin Experts kunnen jou helpen naar een zelfverzekerd uiterlijk, door middel van onze persoonlijke behandelplannen, unieke gelaatsbehandelingen en biologische & vegan producten. Daarbij heb jij ook nog eens recht op huidverbeteringsgarantie, omdat wij als enige in Nederland en België het huidverbeteringsgarantiezegel mogen dragen.

5. Verminder zonneallergie: zonneallergie is enorm vervelend door die rode, jeukende bultjes. Als je je om de 2-3 uur insmeert met een Spf50 factor, zullen de klachten van de zonneallergie verminderen, omdat de huid optimaal beschermt is. Gebruik wel een zonnebrand die beschermt tegen de UV-A en UV-B straling. 

Waarom een zonnebrand die beschermt tegen UV-A en UV-B straling?

UV-A

De UV-A straling van de zon veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering en zonneschade. Hierdoor kun je jezelf onzeker voelen of jezelf niet meer mooi vinden en dat zou natuurlijk erg vervelend zijn.

UV-B

De UV-B straling van de zon zorgt voor verbranding, hierdoor wordt je dus rood, ga je vervellen of krijg je zelfs blaren. Door de verbranding is de kans op huidkanker weer meer aanwezig.

huidveroudering cleyo

Ik adviseer je voor het gelaat ten alle tijden in de zomer periode de Sunscreen Protector Spf50 te gebruiken. Deze Sunscreen Protector kun je over je dagcrème aanbrengen, waardoor de dagcrème langer blijft zitten, het beschermt de huid optimaal tegen de UV-A en UV-B straling van de zon, hersteld de huid na een huidverbeterende gelaatsbehandeling en deze voelt niet vet aan. Ik kan niet meer zonder!

Meer advies

Wil jij graag advies over hoe je je huid in het algemeen het beste kan beschermen? Neem contact op met Cleyo Skin Experts bij jou in de buurt en kom langs bij een van onze Skin Experts in het huidinstituut voor echte huidverbetering.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?