Hormonen zijn de grote boosdoeners van acne en huidveroudering.

Teveel hormonen zijn de grote boosdoeners van acne en huidveroudering.

Veel gebeurtenissen in het leven zoals; een scheiding, een nieuwe baan, hypotheek of een verhuizing kunnen ervoor zorgen dat je vervalt in je oude gewoontes. Dan moet je je steeds afvragen: waarom vind ik het niet belangrijk genoeg meer om op mijn leefwijze te letten? 

Het is veel effectiever te kijken naar wat je valkuilen zijn geweest in het afgelopen jaar en naar je eigen gedrag te kijken, dan te verwachten dat je het ‘vanaf nu’ allemaal goed gaat doen. Pas dan kun je een oplossing bedenken. 

Wist je dat onze Skin Experts binnen Cleyo je met hormoonschommelingen kunnen helpen?

Er is namelijk geen mens zonder hormonale disbalans (je bent niet de enige) en daarnaast is het waardevol om advies te ontvangen hierover.

Hormonen in Cosmetica

Op de markt zijn diverse hormooncrèmes, de werking van de hormonen lijkt enorm toe te nemen in de cosmetica. Ook lijkt het erop dat er van diverse kanten steeds meer aandacht en de nadruk op wordt gelegd. Mijn rol als Master Skin Expert is niet zo zeer het dwingen van het lichaam met hormonen. Maar het vragen van het lichaam om te veranderen naar de juiste leefstijl. Processen zoals huidherstel, doorbloeding van de huid, het in toom houden van ontstekingen en het remmen van veroudering kunnen hiermee gerealiseerd worden.

Het is belangrijk om je hormonen als een vriend te zien, en niet naar het negatieve te neigen. 

Hormonen

De hormonen in cosmetica zijn dan ook een boosdoener voor je huid en lichaam. Door diverse crèmes met hormonen te smeren, houd je niet alleen de huid voor de gek maar doordat je hormonen uit balans gaan, breng je je gehele lichaam uit balans. Zie het als een soort van ‘voorliegen’ door teveel leugens weet je ook niet meer wat de waarheid is of wat niet.

Ik ben geen voorstander van een grote behandeling en je hormonen in de war schoppen. Zeker niet als het een lokaal plaatselijk probleem is.

Anticonceptiepil

Het innemen van een anticonceptiepil met het standpunt om acné tegen te gaan, is met de huidige technologie helemaal niet nodig. Sterker nog, mijn mening hierover is ‘waarom heel je lichaam voorliegen en je hormonen uit balans gaan brengen voor een plaatselijk probleem’. Je hormonen kunnen een burn-out creëren. Zeg eens eerlijk liever een puistje? Of 8 maanden van je leven zwaar depressief in een burn-out, met een uitkijk op niets…?

Ook worden er door veel dermatologen, diverse hormoon crèmes voorgeschreven. Die ze weken lang moeten gebruiken over het gehele gelaat. Je hebt natuurlijk de progesteron crème of de testosteron crèmes om als voorbeeld te noemen de acne huid aan te pakken. Dit zijn medische crèmes die ze alleen op recept kunnen worden uitgeschreven. Echter hebben we 30.000 talgklieren op ons gelaat.  Nemen we als voorbeeld dat elke klant ongeveer 15 puisten op zijn of haar gezicht heeft zitten. Dat betekent dus 1 op de 2000. Ik als Master Skin Expert vind het dan enorm zonde dat al die 30.000 talgklieren dan worden aangepakt, terwijl er een hele meerderheid wel goed zijn werkt doet. Waardoor je hierdoor weer meer uit balans gaat brengen!

Resultaat is belangrijk

Het is veel gunstiger om selectief te zijn. Wij bij Cleyo bekijken welke huid gezond is en welke niet. Waar verbetering moet plaatsvinden en waar we alleen verzorging moeten uitvoeren. Zo is de Master Skin Expert Leentje Henraat met de persoonlijke behandelplannen gekomen, die zich vormen tot een groot succes! Dus aan jouw de vraag, wanneer mogen wij jouw huid onderzoeken, zodat we samen tot actie komen!

door: Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?