Microneedling

MICRO-WAT? Ja ja, Microneedling. De term spreekt voor zich: minuscule naaldjes.
Microneedling is één van de populairste behandelingen van het moment, een echte topper met duidelijk resultaat.

Wat is het?

Microneedling is een behandelingen die jou een natuurlijke facelift geeft. Bij Cleyo zijn wij gespecialiseerd in het bepalen van de verschillende huiddieptes.

De steriele naaldjes van die op de pen vastgeklikt zijn gaan over en in de huid. De cellen worden dus op een gecontroleerde manier ‘ingeprikt’. Oftewel we maken natuurlijk minuscule gaatjes in de huid,

Wat doet het?

De behandeling die door jouw Cleyo Huidspecialist wordt uitgevoerd, stimuleert het natuurlijk herstelproces in de diepere lagen van de huid en bevordert het aanmaak van Collageen en Elastine in de huid.  Simpelweg bootsen we de natuurlijke celvernieuwing van de huid na. Waardoor jouw huid binnen een mum van tijd een prachtig resultaat geeft.

Onze huid heeft een eigen celvernieuwing die elke 28 dagen plaats neemt.

Doordat er tussen deze cyclus gewerkt wordt, zal de celvernieuwing sneller plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe, mooie cellen eerder naar de bovenste huidlaag komen. Zo kunnen we dit proces verkorten en hierdoor meer resultaat behalen op jouw huid.

Hoe loopt de behandeling?

Wij van Cleyo skin experts zijn hoog opgeleid om de huidproblemen te herkennen en daarbij de aangepaste Microneedling behandeling  speciaal voor jouw huid toe te passen. Elke Microneedling behandeling is daardoor een persoonlijke behandeling, waardoor de behoefte van jouw huid gevoed wordt.

Allereerst hangt het af van de plaats die we gaan behandelen. Ogen en neus worden niet met dezelfde diepte behandeld als bijvoorbeeld de kaken. Ook wordt het lichaam met een hogere diepte behandeld dan het gelaat. Het is een algemeen gegeven dat de huid dikker is op het lichaam dan op je gezicht.

De Huidspecialisten starten de behandelingen met het reinigen van de huid. We willen niet dat er restanten van vuil van het gelaat mee naar binnen worden getransporteerd. Daarnaast exfoliëren we de huid met de CLEYO SCRUB. Deze mengen we steeds met een aangepaste reinigingsgel. We sluiten af met een Aloë Vera Toner die de werkstoffen van reiniging en de scrub gaan neutraliseren. Zo is de huid helemaal behandelklaar!

Nadat de huid goed gereinigd is gaan de Cleyo Skin Experts van start met de Microneedling. We delen het gelaat in als volgt:

– Linker en rechterdeel van het voorhoofd

– Linker en rechter kaak

– Linker en rechter deel van de kin + bovenlip

– Neus + ogen (minder diep)

De pen wordt op het eerste vak gezet dat de huidspecialist wil behandelen en er worden kleine cirkeltjes gemaakt terwijl de pen op en neer gaat.

Dit gebeurt telkens opnieuw bij elk deel van het gelaat.

Heb jij jouw behandeling al geboekt?

Wat te doen voor een behandeling?

Aan een Microneedling behandeling is eigenlijk weinig risico verbonden. Wel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Beperk daarom blootstelling aan zonlicht of de zonnebank en smeer de huid dagelijks in met zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger).

Hoe zit het met de after care?

De eerste paar dagen kan de huid gevoelig of kwetsbaar aanvoelen. Geef daarom ook de huid 24 tot 48 uur rust. Draag geen make-up en ga geen overbodige producten smeren.
Een Microneedling is een behandelingen die slechts om de 28 dagen mag plaatsvinden en daarom ook deze tijd nodig heeft om zijn weg in de huid te vinden. De after care met de aangepaste Cleyo Producten is dus uiterst belangrijk voor een mooi resultaat!

Het is mogelijk dat de huid gaat schilferen, dit afhankelijk van welke Meso Cocktail en welke diepte jouw Cleyo Skin Expert heeft bepaald. Dit komt doordat oude huidcellen zo plaats maken voor nieuwe huidcellen, dit is een positief teken. Vermijd zonlicht tijdens het schilferproces.

Je kunt een rode of gevoelige huid, lichte zwelling of rode puntje op de huid ervaren. Maar ook dit is gewoon normaal! Vergeet niet, Microneedling is geen “alleen crème smeren” behandeling 🙂

Is Microneedling een behandeling voor jou?

 • werkt op fijne lijntjes rond de ogen, mond en wangen.
 • verbetert striemen, chirurgische -en Acne littekens.
 • huidtextuur verbetert, de huid verstrakt, poriën verfijnen.
 • zorgt voor een mooie glow.
 • resulteert na enkele maanden in lifting van de huid.
 • Acne bestrijding

Wat zijn de voor- en nadelen van Microneedling?

Voordelen:

 • Microneedling is zowel een korte- of lange termijn behandeling. Op korte termijn zorgt de behandeling voor een mooie gezonde glow, die dient als een mooi tussentijds voordeel, terwijl het resultaat op langere termijn voor Collageenproductie zorgt.
 • Door de Collageenproductie worden rimpels minder diep, egaliseert de huid, kan de huid verstrakken en verhelderen, worden grove poriën verfijnd en kunnen littekens vervaagd worden.
 • De behandeling kan worden aangepast om plaatselijke probleemgebieden te behandelen, zoals littekens, donkere kringen onder de ogen, kraaienpootjes, en lijnen in de hals of borst.
 • De hersteltijd is meestal slechts een paar dagen.
 • Bij Microneedling wordt geen warmte afgegeven, dus het is veilig voor alle huidtinten zonder een risico voor pigmentvlekken, waarmee bijvoorbeeld laser procedures gepaard kunnen gaan.
 • Hoewel de behandeling meestal wordt uitgevoerd op het gezicht, hals, borst en handen, kan Microneedling over het hele lichaam worden gedaan.


Nadelen:

 • Onervaren personen of doe-het-zelf-apparatuur voor thuisgebruik kunnen je huid beschadigen en zelfs littekens achterlaten, ga dus langs bij jouw Cleyo Skin Experts. Hoewel ze zeldzaam zijn als de juiste techniek wordt gebruikt, zijn andere complicaties onder meer infectie en hyperpigmentatie.
 • Voor optimaal resultaat is een reeks behandelingen aanbevolen.
 • Een Microneedling kan de huid niet omhoog trekken zoals bijvoorbeeld bij een facelift. De huid wordt wel strakker en steviger gemaakt.
 • Je huid zal na de behandeling erg gevoelig zijn voor de zon, en directe blootstelling aan UV-straling moet worden vermeden.
 • Laat het zeker weten als je (mogelijk) zwanger bent. De Retinol Meso Cocktail mag namelijk niet gebruikt worden bij zwangere vrouwen omdat dit rechtstreeks in het bloed wordt opgenomen. Aan de andere Meso Cocktails hangen geen risico’s.

Wil jij graag een Cleyo Microneedling ervaring met waanzinnig resultaat?
Boek dan nu jouw afspraak bij jouw Huidspecialist in de buurt via: https://cleyo.eu/boek-nu/

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?