Hoe verzorg ik de natuurlijke nagel?

Mooi nagels en nette verzorgde handen is iets dat voor iedereen is weggelegd. Sommige hebben het geluk dat ze van nature een stevige nagel hebben anderen kunnen dit met hulp van een Nagelstyliste bereiken, maar zelf kun je er ook voor zorgen dat je nagels de aandacht krijgen die ze verdienen. Ik wil jullie in deze blog graag wat tips geven zodat je nagels in een betere conditie zullen komen.

Nagels zijn van keratine, net als je haar. Zoals je je haar verzorgd, moeten de nagels ook verzorgd worden om ze gezond te houden. Vet daarom geregeld de nagelriem in, met nagelolie of olijfolie zodat deze gevoed wordt en niet uitdroogt. Duw 1x p/mnd voorzichtig na de olie je nagelriem los van je nagel zodat deze goed kan ademen en dus beter kan groeien. Hiervoor gebruik je een bokkepootje of rozenhouten stokje.

Warm water maakt de nagels zachter en dus zwakker. Draag dan ook handschoenen bij het schoonmaken zodat zowel je handen als je nagels niet uitdrogen, de meeste schoonmaakmiddelen zijn ook erg slecht voor je huid zo ook voor je nagels.
Gebruik altijd nagellakremover zonder Aceton, dit is zeer agressief voor je nagelplaat.

Nagellak is natuurlijk een mooie finishing touch maar laat je nagels tussentijds ook eens een paar dagen zonder lak, hiermee voorkom je dat de bovenste laag loslaat, het zgn. splijten van de nagel. Vijl je nagels altijd met een kartonnen vijl en beweeg deze in 1 richting, ook hiermee voorkom je het splijten. Knip je nagels niet, door de druk kunnen de verschillende lagen ook loskomen. Lak je nagels nooit helemaal dicht tot aan de nagelriem, de nagels moet kunnen blijven ademen en vitamines blijven opnemen door zon- en daglicht.

Een populaire nieuwe nagellak is de Gel Color, Gellak, Gel Polish welke onder een UV of LED lamp wordt uitgehard. Voordeel hiervan is dat deze goed hard is en direct droog is (dus geen krasjes en beschadigingen meer net na het lakken). Deze lak blijft 2 tot 3 weken zitten, dit is afhankelijk van je eigen nagelhardheid. Ons advies is om dit wel door een professional te laten zetten en te laten verwijderen om nagelbeschadiging achteraf te voorkomen.

Nagels zijn de spiegel van je gezondheid.

Door medicijngebruik of ouderdom kunnen er strepen in je nagel ontstaan. Ook de hormoonhuishouding heeft een behoorlijke invloed op je nagels. Soms ontstaan er ineens witte plekjes op je nagel, voorheen werd er gezegd dat dit een calcium gebrek was maar dit is lang niet altijd waar. Deze plekjes ontstaan vaker door het stoten van je nagel. Je kunt deze plekjes of strepen in je nagel voorzichtig met een bufferblok/whiteblock vijlen/egaliseren, niet te hard/diep vijlen maar oppervlakkig gladder maken en vervolgens onderhouden met nagelolie.

Hoe zijn nagels opgebouwd?
De nagel bestaat uit 3 lagen:
– de hoornlaag, de bovenste laag komt bij uitdroging los (splijten )
– De Keratine laag, neemt voedingsstoffen op en houdt vocht en vet vast
– De epitheellaag, dit is de bevestigende laag van de nagel, aan de zijkant van de nagel

Mooie verzorgde handen en nagels zijn voor iedereen een visitekaartje, een Nagelstyliste heeft vaak een oplossing voor allerlei nagelvragen maar zelf kun je ook best wat invloed uitoefenen op de conditie van je nagels.

Heb je vragen of wil je advies voor jouw nagels? Neem contact op met Cleyo Skin Experts, onze ervaren Nagelstyliste geeft graag een passend advies. Vul direct het contactformulier in met je vragen.

door: Yolanda Schilperoort

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?