Hoe herken ik Acne door hormonen

De eerste herkenningspunten bij hormonale Acne zijn veroorzaakt door de hormonen Oestrogeen, Progesteron en Testosteron, dit uit zich in onzuiverheden zoals pukkeltjes, mee- eters en een glimmende T-zone. Niet echt iets waar jij als eerste op hoopt om te krijgen.

Wat is hormonale Acne?

Af en toe een pukkeltje kan zomaar voorkomen en dat is ook zeker geen ernst, als dit blijvend en erger wordt is het alles behalve prettig. Je hebt bijvoorbeeld je gezicht een keer niet goed gewassen, wat minder gezond gegeten, dit zijn veel voorkomende redenen waarom er een pukkeltje of puistje op zou kunnen komen. Maar hormonale Acné om het maar even zo te noemen wordt zo goed als altijd gekenmerkt door een disbalans in hormonen. Dit omdat je hormonen een toename van olie en talg veroorzaken, dat kan leiden tot verstopte poriën. Tevens hebben tieners meer last van hun hormonen, maar denk ook eens aan je zwangerschap of als je in de overgang bent. Zelfs buiten deze gebeurtenissen kunnen hormonen je soms last geven. Doorgaans kan een onzuivere huid worden verbeterd met een goede verzorgingsroutine, maar zijn hormonen (en hiernaast stress) het probleem dan ligt de oplossing iets complexer en ben je het beste af bij een huidspecialist van Cleyo Skin Experts, zij zijn hierin gespecialiseerd. 

Bij hormonale Acne veroorzaken veranderingen in de hormonen Oestrogeen, Progesteron en Testosteron onzuiverheden zoals pukkeltjes, mee-eters en een glimmende T-zone. Vooral een toename in Androgene hormonen (noemen we Testosteron) kan de olieproductie van je huid flink opbouwen. Met als “helaas” het resultaat: een overmatig glanzende vette huid.

Welke hormonen zorgen ervoor dat Acne ontstaat?

Er zijn verschillende hormonen die Acne kunnen triggeren. Iedereen weet dat tijdens de puberteit de productie van het hormoon Testosteron toeneemt. Dit veroorzaakt een vette huid omdat het de aanmaak van talg, wat een olieachtige substantie afgeeft door talgklieren om de huid te beschermen en te smeren verhoogt. Verder kun je hormoonschommelingen krijgen tijdens je menstruatie, zwangerschap en de overgang. Mocht je last hebben van schildklierklachten, welke je huisarts kan constateren doormiddel van bloed te laten prikken, is het vrijwel zeker dat je Acne vanuit je hormonen komt.

kies voor een mooi en stralend uiterlijk #Cleyo

Je voeding en levensstijl bij hormonale Acne

Maak van slaap een prioriteit, want met een diep slaappatroon wordt stress tegengegaan, dit is niet alleen goed voor je Acne maar voor je algehele welzijn. Bovendien worden je lichaam en hormonale systeem met slaap ondersteund zodat je beter kunt functioneren. Met een rustgevende sport, zoals yoga, kun je stress ook beter onder controle houden en loslaten. Nog een aanrader: drink voldoende water om giftstoffen uit je lichaam te spoelen. Ook voeding speelt een belangrijke rol, als je minder hormonale Acne wilt hebben in je gelaat, wil je natuurlijk ver weg blijven van bewerkt voedsel die chemicaliën en ingrediënten kunnen bevatten die Acne triggeren. Maar ook geraffineerde suikers en zetmeel rijke voeding. Hierdoor schiet je bloedsuikerspiegel omhoog. Kies eens voor gezonde vitamines, zoals vitamine A, zink en Omega 3 vetzuren. Je zult merken dat dit invloed heeft op je huid.

Hoe je huid verzorgen bij hormonale Acne

Natuurlijk is het heel belangrijk om je huid goed te reinigen als je last hebt van hormonale Acne. Hiervoor heeft Cleyo de Intense Lijn ontwikkeld waarbij je snelle resultaten zult zien. Reinigen en behandelen is de beste werking in combinatie met je levensstijl. Cleyo biedt hiervoor de hoge cosmetische kwaliteit, om alle imperfecties zoals overmatige talg, puistjes, ontstekingen, littekens en zichtbare poriën te verhelpen. De verzorgingslijn voor thuis bestaat uit de Intense Cleanse, Vitamine C 20% Serum, Intense Day Cream en de Intense Night Cream. Door dit verzorgingspakket consequent te gebruiken, zul je snelle resultaten ondervinden. In deze producten zit ook salicylzuur, het ideale ingrediënt in de strijd tegen Acne. Het dringt goed door in de poriën en spoelt deze als het ware schoon, waardoor de Acne-veroorzakende bacteriën verwijderd worden. Salicylzuur is een zeer goed bestanddeel tegen puistjes. Vergeet ook zeker niet de dagcrème tegen onzuiverheden, want je huid dient gehydrateerd en beschermt te blijven ook tegen invloeden van buitenaf. Zelfs als de vette huid niet goed gehydrateerd is, kan deze namelijk een seintje afgeven aan het lichaam om meer talg aan te maken. Dan kom je weer in een vicieuze cirkel. En het is juist de bedoeling om eruit te komen toch???

Wat is er te doen aan hormonale Acne?

Het liefst ben je natuurlijk morgen van je Acne af, dat zou fantastisch zijn, echter kan ik je zeggen, helaas we hebben geen toverstokje waarmee we alles kunnen verwijderen. En geloof me als ik dat zou kunnen, had ik dit direct voor je gedaan! Vaak kost het meer tijd. Wil je extra goed voor jezelf zorgen, start dan alvast met de bovenstaande producten zodat je thuis je verzorging op de juiste manier kunt uitvoeren. Neem in je levensstijl gezond eten en goed slapen mee. En vraag vooral ook persoonlijk advies van je huidspecialist bij Cleyo, want iedere huid is anders en iedere huid is uniek. De skin experts van Cleyo kunnen vrijblijvend met je meekijken en een persoonlijk behandelplan opstellen.

Ook interesse in het juiste advies over hormonale Acne, geheel opgesteld vanuit jouw levensstijl en patroon? Neem dan via hier contact op met een Skin Expert bij jou in de buurt. Tevens zijn er ook online consulten voor je beschikbaar.

door Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?