Grove poriën

Poriën zijn buisvormige openingen naar het huidoppervlak. Deze buisjes zijn verbonden aan een talgklier of zweetklier.

Wat zijn grove poriën?

Poriën in je huid zijn nauwelijks zichtbaar. Als je grove of grote poriën hebt, dan zijn deze goed en duidelijk zichtbaar. Misschien kan jij je poriën al wel zien als je gewoon in de spiegel kijkt. In dit geval kun je duidelijk de kleine openingen in je huid zien. Grove poriën komen voornamelijk voor in je gezicht bij je neus, voorhoofd en wangen. Ongeveer 43% van de mensen heeft grove poriën, waarvan meer dan de helft zich eraan stoort.

Het talg dat geproduceerd wordt in de talgklieren, wordt via de poriën uitgescheiden naar de huid. De talg zorgt ervoor dat de huid soepel en vettig blijft. Je huid heeft talg nodig, dit zorgt voor een goede barrièrefunctie. Als de talgproductie niet goed werkt wordt je huid droog en kun je sneller last krijgen van infecties, jeuk en andere irritaties of aandoeningen. Als je talgklieren teveel talg aanmaken, dan kun je last krijgen van een vette huid. Poriën kunnen hierdoor ophopingen krijgen of verstopt raken, waardoor je huid ontsiert wordt door puistjes en mee-eters. In dit geval kunnen de wanden van de poriën oprekken en krijg je vergrote poriën.

Zuren voor grove poriën

Salicylzuur kan in het huidvet doordringen en werkt dus in tegenstelling tot glycolzuur ook ín de porie zelf. Binnen het huidinstituut Cleyo hebben we de Blemish Peel welke bestaat uit Salicylzuur en de Beauty- en Diamond Peel welke bestaan uit Glycolzuur. Door eerst te scrubben waarbij je de dode huidcellen verwijdert en daarna een zuren peeling laat zetten, vallen grove poriën minder snel op en nemen ze af.

Binnen Cleyo bekijken we hoe de huidstructuur is en waar de huid behoefte aan heeft, dit betekent dat onze huidspecialist een persoonlijk behandelplan opmaakt om zo snel mogelijk huidverbetering te creëren. Zo zorg je ervoor dat de grove poriën afnemen.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?