Fibromen

Een Fibroom ook wel wild vlees of een Fibroïde tumor genoemd, is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel.

Wat is een Fibroom?

Fibromen of Steelwratjes zijn elastische, loszittende aangroeisels op de huid. De Steelwratjes zijn vaak huidkleurig of lichtbruin. Gemiddeld zijn Fibromen 2 tot 5 millimeter groot. Fibromen komen in grote getallen voor op het lichaam of als enkele plekjes.

Fibromen kunnen voorkomen in alle weefsels die zijn ontstaan uit het mesenchym. Kwaadaardige tumoren van bindweefsel worden Fibrosarcomen genoemd. Meestal een goedaardig, klein en zacht, soms iets donkerder gekleurd, onderhuids bindweefsel-gezwel. Deze bevinden zich in de hals, oksel of lies, maar het kan ook ontstaan in andere weefsels en organen.

Hoe ontstaat een Fibroom?

Fibromen ontstaan vaak naarmate mensen ouder worden. Vaak neemt het aantal Fibromen of Steelwratjes toe bij vrouwen in de menopauze. Bij mensen met overgewicht ontstaan er vaak veel Fibromen op één plek. Denk bijvoorbeeld aan de hand en de oksels. Ook de schuring en wrijving van kleding, zoals de BH-rand of sieraden, lokken het ontstaan van Fibromen uit.

Een andere rol bij het ontstaan van Fibromen is een verminderde Glucosetolerantie, de mate waarin het lichaam suiker verwerkt. Hoewel Fibromen of Steelwratjes eruit zien als kleine wratjes, zijn ze niet besmettelijk. In tegenstelling tot de andere vormen van wratten.

 

2
1

Wat kunnen wij voor je doen?

Behandeling van Fibromen is niet noodzakelijk, vele geven aan Fibromen storend en niet mooi te vinden. De huidspecialist binnen Cleyo kan Fibromen verwijderen door middel van Coagulatie. Lees verder in onze informatie over Coagulatie.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?