Coagulatie

Kies voor Coagulatie therapie om precisiewerk te leveren tegen bloedvaatjes.

Wat is Coagulatie?

Coagulatie is een resultaatgerichte Cleyo behandeltechniek waarbij door de Skin Experts van Cleyo goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Couperose branden we hiermee bijvoorbeeld dicht. Wanneer de huidafwijking geschikt is om met Coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek eerst goed ontsmet. Het lichaam wordt geaard met een handelektrode in verband met elektrische geleiding. Vervolgens wordt er een klein wegwerpnaaldje in de naaldhouder geplaatst dat verbonden is met het Coagulatie apparaat, de huidoneffenheden worden hiermee weg- of dichtgebrand.

De behandeling

Tijdens de behandeling van bijvoorbeeld Couperose gaat de skin expert van Cleyo met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het Couperosevaatje trekt weg (slipt dicht). Bij Fibromen en Steelwratjes verdampt het huidweefsel, waardoor er een oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Bij Coaguleren van Fibromen of Steelwratjes in het gelaat geneest dit vaak volledig binnen 10 dagen, door de ervaring die wij hebben opgedaan in ons huidinstituut geeft Cleyo aan dat op andere plekken op het lichaam het genezingsproces soms wel drie weken kan duren.

2
1

Waarvoor is Coagulatie effectief?

Couperose • Spider Naevi • Bloedblaasjes • Fibromen • Steelwratjes

Couperose (teleangiëctasiën), Spider Naevi en bloedblaartjes (bloedblaasjes) zijn rode verwijde bloedvaatjes. Bij Coagulatie wordt met een heel fijn wegwerpnaaldje het bloedvaatje dichtgebrand. Na de behandeling van Couperose kan de huid enige tijd rood zijn en er zouden kleine puntkorstjes kunnen ontstaan. Steelwratjes en Fibromen zijn goedaardige huidaangroeisels en komen veel voor op het gezicht, in de hals en onder de oksels en borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand, waardoor het Steelwratje of Fibroom vanzelf loskomt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na een aantal dagen vanzelf afvalt.

Nazorg en advies

Hoe moet de huid verzorgd worden na de Coagulatiebehandeling? Het advies van onze Leader Skin Expert L. Henraat is om de kleine wondjes minimaal 5 dagen zo droog mogelijk te houden. Hoe droger de plekjes blijven, hoe mooier ze genezen. Vermijdt daarom zwembaden, kruidenbaden of saunabezoeken. De behandelde huid gedurende tenminste 6 weken na de Coagulatiebehandeling niet blootstellen aan fel zonlicht of een eventueel zonnebank bezoek. Na de behandeling van Couperose, moet je de eerste 24 uur sterke doorbloeding zien te vermijden. Beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en sport niet te fanatiek. Kortom plan een goed moment voor jezelf.

Bij alle behandelingen geldt dat er onderhoud nodig is. De Skin Expert kan niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe Couperosevaatjes, Fibromen of Steelwratjes zichtbaar worden. Zo krijg je na het behandelplan een aantal leefregels waarmee je de kans hierop verkleint. Het verstandig om onnodige zon blootstelling te vermijden, je moet de huid goed beschermen met een Spf factor. Ook is het belangrijk je tegen warmte/koude verschillen (vooral in de winter) goed te beschermen, ook een saunabezoek met deze huidaandoening is niet aan te bevelen. Zo weet iedereen dat roken slecht is, het vergroot de kans op nieuwe Couperosevaatjes.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?