Chemische peeling

Een beschadigde huid? Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een extra schep bovenop. De chemische/fruitzuren peeling van Cleyo Skin Experts biedt hier de ultieme oplossing voor.

Wat is een Chemische peeling?

Een peeling bestaat uit een sterk geconcentreerde vloeistof (zuur) welke een of meerdere werkstoffen bevat (bijv. Salicylzuur, Glycolzuur, TCA) die ervoor zorgen dat de dode cellen van de hoornlaag (Stratum Corneum) loslaten. De huid gaat zich vernieuwen. Deze vernieuwing van de huid geeft verbetering in de verschillende structuren, ze zijn dus zeer geschikt voor Acne littekens, fijne lijntjes, rimpels, verouderde huid en grove poriën. Elk zuur in de peeling heeft zijn specifieke werking.

Groepen peelings

Op basis van de concentratie van de werkzame stof worden de peelings verdeeld in drie groepen. Oppervlakkige peelings, in het bijzonder de peelings met Alphahydroxyzuur en peelings met Salicylzuur geven minder snel resultaat dan een gemiddelde peeling.

Over het algemeen kun je stellen dat de uiteindelijke resultaten afhankelijk zijn van de diepte van de peeling. De oppervlakkige peelings geven dus minder snel een indrukwekkend resultaat. Maar hoe dan ook mag je verwachten dat op termijn, fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuringen minder zichtbaar worden. De huidstructuur en de aanmaak van Collageen verbeteren, Mee-eters verminderen sterk er wordt tijdelijk minder talg aangemaakt. Wat ook nog belangrijk is voor het resultaat van een peeling is de pH waarde van het product. Hoe lager de pH-waarde, des te dieper een peeling gaat en des te sterker hij is.

2
3

Onze zwaarste peeling

De zwaarste peeling die wij in ons Huidinstituut toepassen is de TCA peeling. Deze peeling dringt diep door in de huid en is gebaseerd op Trichloorazijnzuur.

Dit zuur verbetert de structuur van de huid doordat het de bovenste laag van de opperhuid verwijdert en daardoor de celdeling van de huid stimuleert. Omdat de huid een zelfhelend vermogen heeft, ontstaat er weer een nieuwe huidcellenlaag en liggen de cellen mooier dakpansgewijs over elkaar dan voorheen. Dit zal zorgen voor een betere hydratatie van de huid omdat het huidvocht op deze manier niet makkelijk kan verdampen. Tevens stimuleert TCA de Collageen aanmaak waardoor er na een aantal behandelingen meer versteviging in de huid ontstaat. Ook heeft dit zuur een ontstekingsremmende werking.

De TCA peeling wordt toegepast bij Acne, grove poriën, fijne lijntjes, verouderde huid, littekens en pigmentatie. Omdat deze peeling vrij diep de huid stimuleert, passen wij deze voornamelijk in de herfst-/winterperiode toe. Dit heeft te maken met het feit dat de huid tijdelijk dunner wordt door de peeling, waardoor de huid sneller kan verbranden door UV-licht. TCA peelings worden o.a. ingezet voor algemene huidverbetering, huidverjonging en pigmentvlekken. De TCA peeling werkt zeer diep in op de huid, hierdoor zit er altijd een rustperiode van 4–8 weken tussen 2 behandelingen. De TCA-peeling kan maximaal 4–6 keer per jaar herhaald worden.

Ons advies

Wij adviseren dan ook altijd de huid goed te beschermen met een anti- zonnebrandcreme met Spf factor 50. En een huidherstellende crème die je 2 tot 3 maal daags aanbrengt. Probeer ook zoveel mogelijk de zon te vermijden. Slik je medicatie, breng onze Huid Expert hiervan op de hoogte. Verder krijg je na de behandeling nog een nazorgformulier mee met alle benodigde informatie duidelijk uitgelegd.

Ben je benieuwd of een chemische peeling ook iets is voor jou? Bel dan naar Cleyo Skin Experts en vraag een gratis adviesgesprek aan. Wij zullen tijdens dit gesprek de huid beoordelen, een behandelplan op maat geven en informeren over welke peeling geschikt is voor jouw huid.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?