Hoe je huid verzorgen na de feestperiode

De feestperiode is weer voorbij.
We willen er dan graag op ons best uitzien maar ook hierna vraagt de huid om de nodige aandacht.

Hierbij geef ik u graag tien handige tips mee.

De dagelijkse verzorging is ‘de’ basis voor een mooie huid.
Natuurlijk doe je dit niet in het wilde weg, maar laat je je dagelijkse verzorging bepalen na een huidanalyse.

1. Je huid goed reinigen s’morgens en s’avonds is een must, gebruik daarbij een aangepaste reiniger (bijv. Cleyo Intense voor vette en acné huid, Calming voor de rode huid, Cream Cleanse voor de droge en verouderde huid) voor uw huid. Indien u make-up gebruikt is het raadzaam de huid 2x na elkaar te reinigen.

Eén keer om al het vuil te verwijderen en één keer om tot in de poriën te reinigen; dit is belangrijk omdat de verzorgingsproducten die u erna aanbrengt, dan moeiteloos in de huid kunnen dringen en zo beter te gaan werken.

2. Daarna gebruikt u een toner, om de pH van de huid terug naar neutraal te brengen en indien er nog resten vuil zijn nagebleven worden die verwijdert.
Wist u trouwens dat de Aloë Vera Toner van Cleyo ook kan gebruikt worden om vermoeide ogen te verhelpen?
U neemt hiervoor twee wattenschijfjes brengt wat Aloe Vera Toner van Cleyo aan en legt deze even in de diepvries. Dan legt u ze een aantal min. op de ogen en klaar! (vergeet de Eye Cream niet!).

3. Het is raadzaam dat u een huidanalyse laat uitvoeren, indien u niet weet welke dagverzorging juist bij uw huid past. Vraag dan een intake gesprek aan bij de Cleyo huid expert, in uw buurt. Omdat we in de eindejaar periode vaak te laat gaan slapen, lijdt onze huid extra denk hierbij aan het teveel aan alcohol, suiker, te weinig slaap. Hierbij is het een goed idee je huid te voorzien van extra vitaminen.

Je hierbij goed laten begeleiden is geen overbodige luxe.

4. Een aangepaste dagcrème zal er voor zorgen dat uw huid op de juiste manier wordt gevoed, een goede dagcrème voor uw huid herkent u aan het feit dat uw huid niet gaat glimmen later op de dag. Ook kan je een te

vette dagcrème herkennen aan het feit dat je huid een plakkerig gevoel heeft. Jouw dagcrème zorgt ervoor dat de huid goed beschermd wordt tijdens de dag, tegen uitlaatgassen, uitdroging door verwarming en airco vervuiling, stof en wind.

5. Omdat ons lichaam de gifstoffen gedurende de nacht, gaat verwerken is het belangrijk dat u in de avond uw huid goed verzorgd zodat de huid zich kan gaan herstellen en wordt voorzien van de juiste voedings- stoffen.

S’ avonds voor u gaat slapen, neemt u het beste even de tijd. Dit duurt 5 min. maar het maakt enorm verschil in de ochtend, uw huid goed te reinigen zoals eerder vermeld. Herhaal hiervoor de bovengenoemde stappen en breng in de plaats van dagcrème de nachtcrème aan.

Deze zal ervoor zorgen dat uw huid zich kan herstellen gedurende de nacht en de aangepaste voedingsstoffen kan opnemen.

6. Een oogcrème brengt u het beste rond de ogen aan, niet op de bewegende delen.
Wist u dat de Eye Cream van Cleyo gebruikt kan worden voor de ogen en de mond? Opstaan zonder wallen en zachte lippen, is toch de droom van elke vrouw?

7. Heeft u wat vrije dagen op de agenda gezet? Ideaal, plan dan een beauty moment voor jezelf in. Wat dacht u van een floatsessie of een magnesium bad bij u thuis? Magnesium is ideaal om de verzuring tegen te gaan en uw lichaam en geest te ontspannen, met een zalige diepe slaap tot gevolg. Indien u geen float of ligbad heeft, kan u zich inwrijven met magnesium olie.

8. Geef je huid een boost met een behandeling, die je vooraf in je agenda hebt gezet. Indien je dit vergat, kan je vrijblijvend eens polsen of er plaats is vrijgekomen bij een Cleyo skin expert.
Geen mogelijkheid?, dan kun je je huid een scrub en masker geven op je eigen beauty verwen moment. Bij ontstekingen, is een scrub minder aan te raden, onze Cleyo maskers kunt u hiervoor dan het beste gebruiken.

9. Probeer voldoende te slapen en genoeg water te drinken. Het volume water voor u berekent u door 1 liter per 35 kg te rekenen. Dus een persoon van 60 kg. zal 1,5 ltr. water nodig hebben. Voor u ontbijt kunt u het sap van een citroen drinken, dit zal uw lichaam een boost geven.

Bovendien is voldoende vitamine C een must voor je gehele lichaam en huid.

10. Zorg voor voldoende vitaminen, eet voldoende fruit en groente. Zorg voor veel kleur op je bord. Wat dikwijls de boosdoener is, is dat we constant en lang tafelen. Eens een vastendag inlassen zal je spijsvertering doen rusten, maak een rustgevende wandeling en geniet van het moment.

Een mooi begin van 2020 toegewenst.

door Nele Boon