Ultieme wellness. Floaten bij schoonheidssalon Cleyo Oosterhout

Wat is floaten?

Floatingsessies worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Floaten is niet alleen heel erg ontspannend, maar ook nog eens heel erg gezond. Zo zijn er meerdere onderzoeken geweest naar de medische effecten van floaten. Maar wat is floaten nu eigenlijk? Het woord zegt het eigenlijk al. Als je aan het floaten bent, ben je aan het drijven. Tijdens een floatingsessie blijf je drijven op zout water in een zoutwaterbad. Het zoutwaterbad bevat dezelfde concentratie zout als de Dode Zee. Daarnaast wordt het zoutwaterbad verwarmd tot 35,5 graad Celsius waardoor je lichaam het contact tussen jou en het water niet voelt. Het gevolg? Je krijgt het gevoel alsof je zweeft en gewichtsloos bent.

Effecten van floaten

Het gevoel van gewichtsloosheid is ontzettend ontspannend en rustgevend. Het zou helpen om stress los te laten, slapeloosheid te verminderen en het bevordert het herstel van je spieren na het sporten. Een uur floaten staat zelfs gelijk aan vier tot zes uur slaap! Heb je snel last van overbelaste spieren? Of heb je iets te hard getraind? Tijdens het floaten ben je gewichtsloos. Hierdoor kun je je spieren niet belasten, waardoor je spieren sneller zullen herstellen. Ook mensen met reumatische klachten kunnen om dezelfde redenen baat hebben bij een floatingsessie. Als klap op de vuurpijl is een floatingsessie ook nog eens goed voor je huid. Het zout in het zoutwaterbad zorgt er namelijk voor dat je huid wordt gezuiverd. Vooral mensen met psoriasis en eczeem kunnen hier veel baat bij hebben.

Floaten en top (sport)prestaties

Ervaringen en onderzoeken hebben aangetoond dat floaten zeer positieve effecten heeft als verhoging van sportprestatieniveaus, vermindering van pijn bij blessures en kortere herstelperiodes. Daarnaast zijn positieve effecten aangetoond op het terrein van stress, creativiteit, verslavingen, etc. Wetenschappelijke onderzoeken met floaten bij onder meer tennis, basketbal en roeien hebben positieve resultaten aangetoond.
U kunt alleen floaten bij de hoofdvestiging.

Heeft u interesse in een behandeling? Maak een afspraak