Detox is de genezing van je lichaam

In mijn vorige blog kon je lezen welke kruiden je kan gebruiken als extra om je afvalstoffen beter uit je lichaam te verwijderen.
Welke voedingsstoffen je beter kan schrappen uit je eetpatroon gedurende die 21 dagen.

Hoe je je huis kan klaarmaken, zodat je energie beter kan stromen. Maar wat mag nu wel? Hoe begin ik?

De eerste week, bouw je af. Het beste is de eerste week de suiker en cafeïne houdende dranken te mijden.
Daardoor zul je afhankelijk van je dagelijkse hoeveelheden aan suiker, hoofdpijn (kunnen) krijgen.

Dit ontstaat door een te veel aan afvalstoffen in je bloed, neen we nemen daarvoor geen medicatie. Dan moet ons lichaam terug hard werken om deze afvalstoffen te verwijderen.

Daarvoor gaan we meer water drinken, om het zuur-base evenwicht te verkrijgen. Wat hierbij helpt is wat citroensap (vers) of appelazijn in het water te doen.

Het broodontbijt gaan we vervangen door bijv. een havermout ontbijt, met vers fruit (bio)of een groene smootie.
Neem drie à vier soeplepels havermout (bio), daarbij kun je kokosmelk, amandelmelk, havermelk, rijstmelk toevoegen.

Ongesuikerd!
Amandelmelk bevat in veel gevallen een hoge dosis suiker, bekijk daarom goed de ingrediënten.
Wist je dat producenten meer dan 89 synoniemen hebben voor suiker? Zoek de ingrediënten op om er zeker van te zijn dat je geen verdoken suiker binnen krijgt.
Je kan natuurlijk amandelmelk zelf maken. Koop amandelnoten, zet ze een nacht in water en mix ze fijn, de dag erop zeven en klaar!
Voeg fruit naar believen toe, bijvoorbeeld bessen, bramen, frambozen, mango, ananas enz. Je kan noten naar eigen smaak toevoegen. Wat spirulina bijv. in poeder. (ben je gewoon om zoet te ontbijten, dan kun je agave siroop of honing (bio) gebruiken).
Zorg dat je een vitaminecomplex bijneemt.

Een smoothie kan je maken door een banaan met spinazie, noten, kokosmelk en bijv. avocado te gaan mixen. Daarbij kan je een citroen, groene thee drinken.

Tussendoor drink je water met eventueel wat citroen, stukjes gember, een schijfje komkommer etc.

Lunch: je kan een slaatje maken, een soep maken. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Anders pleeg je een aanval op je spiermassa, dat is dus niet de bedoeling. Je mag 3 eieren, per dag eten.

Je mag TOT twee tassen (kopjes ;-)) brandnetelthee per dag drinken, dit zal helpen om je nieren en blaas te reinigen.
(opgepast indien je medicatie neemt, vraag je dokter om raad!)
Als je niet weet hoeveel water je dagelijks nodig hebt kun je dit berekenen door 30 à 35 kg. lichaamsgewicht per liter te rekenen.

Ga per dag minimaal een half uur buiten, maak een wandeling bijv. met je hond, je kinderen, spreek af met vrienden om dit samen te doen. Geniet van het proces, blijf van je smartphone! Ga de natuur in, adem diep in en geniet van de stilte en de omgeving.

Laat de gedachten voor wat ze zijn, doordat je nu kiest voor jezelf en je lichaam aan het schoonmaken bent kan het zijn dat oude emoties ook weer de kop op steken. Weet dat dit geheel normaal is, dat die bovenkomen omdat deze nog niet helemaal verwerkt zijn. Ben je triest, laat dan je verdriet toe, dat mag nu…

Verwen jezelf met een deugddoende massage, neem de tijd voor jezelf. Neem een zalig warm bad, je kan daarbij de magnesium schilfers toevoegen. Geef jezelf de tijd en ruimte om terug tot jezelf te komen, boek een behandeling. Je kan altijd een intake gesprek aanvragen bij uw CLEYO huid expert.

Dit is belangrijker dan je denkt, wie in jouw leven is het allerbelangrijkste? Niet je partner, niet je moeder nog je kinderen…
Dat ben JIJZELF, velen vergeten dit en snakken naar me-time.

Ideaal om nu mee te beginnen zijn meditaties, deze zullen je helpen terug dicht bij jezelf te kunnen komen, in je eigen kracht te komen. Oude wonden te kunnen loslaten.

Verwacht niet dat je nu gaat zweven, boven de grond. Of dat dit binnen de drie keer fantastisch zal lukken.

Doe dit elke dag een twintig tal minuten, op Youtube kan je er genoeg vinden! Wees lief voor jezelf!

Mocht ik je ergens mee van waarde kunnen zijn, u heeft een vraag? Stel ze gerust!
Veel succes en tot de volgende blog, daar vertel ik je wat er kan gebeuren met je huid en detox!

door Nele Boon