Coagulatie therapie om precisiewerk op te leveren tegen bloedvaatjes

Coagulatie therapie tegen couperose


Wat is coagulatie?
Coagulatie is een resultaatgericht Cleyo behandeltechniek waarbij door de skin experts van Cleyo goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Couperose branden we hiermee bijvoorbeeld dicht. Wanneer de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek eerst goed ontsmet.

Het lichaam wordt geaard met een handelektrode in verband met elektrische geleiding. Vervolgens wordt er een klein wegwerp naaldje in de naaldhouder geplaatst, dat verbonden is met het coagulatieapparaat, de huidoneffenheden worden hiermee weg- of dichtgebrand.
Tijdens de behandeling van bijvoorbeeld couperose gaat de skin expert van Cleyo met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het couperosevaatje trekt weg (slipt dicht).

Bij fribromen en steelwratjes verdampt het huidweefsel, waardoor er een oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Bij coaguleren van fibromen of steelwratjes in het gelaat geneest dit vaak volledig binnen 10 dagen, door de ervaring die we op hebben gedaan in ons huidinstituut geeft Cleyo aan dat op andere plekken op het lichaam het genezingsproces soms wel drie weken kan duren.


Waarvoor is coagulatie juist geschikt?
Couperose
Spider Naevi
Bloedblaasjes
Fibromen
Steelwratjes


Couperose (teleangiëctasiën), spider naevi en bloedblaartjes (bloedblaasjes) zijn rode verwijde bloedvaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn wegwerpnaaldje het bloedvaatje dichtgebrand. Na de behandeling van couperose kan de huid enige tijd rood zijn en er zouden kleine puntkorstjes kunnen ontstaan.
Steelwratjes en fibromen zijn goedaardige huidaangroeisels en komen veel voor op het gezicht, in de hals en onder de oksels en borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand, waardoor het steelwratje of fibroom vanzelf loskomt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na een aantal dagen vanzelf af valt.

na slechts 4 behandelingen

De tijdsduur
Coagulatiebehandelingen gaan per 15 minuten. De skin expert (huidspecialist) kan tijdens het skin consult een schatting geven van de tijd van de te behandelen zone. Hierbij wordt een persoonlijke behandelplan op maat gemaakt.

Nazorg
Hoe moet de huid verzorgd worden na de coagulatiebehandeling? Het advies van mw. Henraat van Cleyo is de kleine wondjes minimaal 5 dagen zo droog mogelijk te houden. Hoe droger de plekjes blijven, hoe mooier ze genezen. Vermijd daarom zwembaden, kruidenbaden of saunabezoeken. De behandelde huid gedurende tenminste 6 weken na de coagulatiebehandeling niet bloot stellen aan fel zonlicht of een eventueel zonnebank bezoek. Na de behandeling van couperose, moet je de eerste 24 uur sterke doorbloeding te vermijden. Beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en sport niet te fanatiek. Kortom plan een goed moment voor jezelf.

Het advies van Cleyo
Bij alle behandelingen geldt dat er onderhoud nodig is. De skin expert kan niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Zo krijg je na het behandelplan een aantal leefregels waarmee je de kans hierop verkleint.
Zo is het verstandig om onnodige zonblootstelling te voorkomen, je moet de huid goed beschermen met een spf factor. Ook is het belangrijk je tegen warmte/ koude verschillen (vooral in de winter) goed te beschermen, ook een saunabezoek met deze huidaandoening is niet aan te bevelen. Zo weet iedereen dat roken slecht is, het vergroot de kans op nieuwe couperose vaatjes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

door Leentje Henraat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *