Bescherming voor je huid tijdens de kou en de wintersport

Welke bescherming voor je huid als je de kou / wintersport in gaat?

Iedereen die zich verdiept in de huidverzorging weet inmiddels dat je in de winter een vettere crème nodig hebt dan in de zomer, dit komt niet alleen simpelweg door de kou.

Een vette wintercrème vormt een barrière tegen invloeden van buitenaf. Zo beschermt deze je huid tegen de kou en de wind. Ook de luchtvochtigheid in de winter is vaak lager dan in de zomer. Doordat het buiten kouder is, zet je autmatisch de verwarming een paar graden hoger, dit is een killer voor je huid. Als we dus alles op een rijtje gaan zetten, droogt je huid in de winter veel sneller uit dan in de zomer, droogte in de huid zorgt voor fijne lijntjes die langzaam zichtbaar worden. Zorg daarom goed in de winter voor je huid, mw. Henraat van Cleyo adviseerd daarom ook om in de winterperiode minimaal één keer per week een hydraterend masker te gebruiken, om de vochtbalans op peil te houden.

Het is belangrijk als je in de winter voor een vettere crème kiest, dat deze ook daadwerkelijk past bij jouw huidtype. Zorg ervoor dat je in de winter ook een hoge spf factor in of over je crème hebt met een minimale spf factor 30. Zo voorkom je dat je huid tijdens de wintersport verbrand. Begin al met smeren voordat je weg gaat, als je op de latten staat, wordt het gelaat vaak vergeten.

Onze skin experts helpen u graag met de juiste crème met de juiste voedingstoffen voor uw huid te zoeken. Dit kan bij Cleyo eventueel via het online huidinstituut, zo hoeft u niet de kou in, maar kunt u lekker achter uw eigen laptop blijven zitten om een online skin consult te ervaren.

Meer weten over behandelplannen van cleyo, of wat te doen met je huid.

By: Huidspecialist L. Henraat